Så har vi ännu en avklarad omgång av Premier League bakom oss i det täta decemberschemat. Det mest anmärkningsvärda i efterhand är ommöbleringen i toppen av tabellen då både Liverpool och Manchester City nu gått om de tidigare serieledarna Chelsea. Läs om när vi går igenom de största händelserna från helgen i den engelska högstaligan.

Citys sjätte raka vinst!

I mötet som inledde omgång 16 där Pep och co hade publiken i ryggen på Etihad visade sig bli trögt att få till det offensivt mot de försvarsmässigt välorganiserade vargarna från West Midlands. Detta trots att gästerna spelade med en man mindre efter att deras stjärnforward Raúl Jiménez blev utvisad precis innan det blåstes till halvtid. Men det var slutligen City som gick ut med tre poäng från mötet efter att Raheem Sterling i den 66:e minuten slog in straffen och matchens enda mål. Ingen imponerande seger av de blå, men det räckte för fortsatt serieledning.

Vinnare: Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester City vinner Premier League 1,60

Gerrard mot Liverpool

I helgen var det dags för Steven Gerrard att för första gången möta sin gamla klubb, Liverpool FC, som tränare för Aston Villa på Anfield. Ett Villa som sedan han tog över har gått riktigt bra. De möttes av ett hårt pressande hemmalag som inte fick särskilt mycket uträttat i den första halvleken och när det gick till halvtid stod det 0-0. Trycket fortsatte i andra halvan av matchen och besökarna fick mest stå tillbaka för att försvara sig. Slutligen resulterade det i en straff för hemmalaget när Tyrone Mings drog ner Salah i straffområdet. Inga misstag av egyptiern som rullade in matchens enda mål.

Norwich med bra insats mot United

Trots att ”Canaries” har två förluster bakom sig efter mötet mot United i helgen ser det mycket bättre ut under nye tränaren Dean Smith. I London mot Spurs hade de flertalet chanser de inte nyttjade vilket mestadels berodde på att de inte har den där målgöraren längst fram. Samma visa var det i hemmamötet mot Rangnick och co där besökarna tack vare en straffspark slagen av Ronaldo kunde lämna med tre poäng. Men löser de en bättre målskytt under januarifönstret kan det komma att bli en intressant bottenstrid, för helt hopplöst ser det inte ut att vara längre.

Premier League omgång 17 Högsta odds Spelbolag
Norwich kryssar mot Aston Villa ikväll 3,35

Leicester med förkrossande seger

De engelska ligamästarna från 2016 har haft en tung höst där de saknat viktiga spelare som Youri Tielemans, men i helgen var belgaren tillbaka och det blev succé direkt på King Power Stadium när han stod för två mål. Nu var det iofs mot ligans sämsta bortalag, men det var oavsett tabellplaceringar starka besked från hemmalaget. James Maddison är en annan spelare som var lysande, även han hamnade i målprotokollet. En komfortabel hemmaseger för Leicester som slutligen vann med 4-0.