I Premier League omgång 13 fick vi se ett Newcastle som besökte Emirates för att försöka ta sin första seger för säsongen. Aston Villa i bortamötet mot Palace som inte förlorat hemma ännu. Söndagen lockade med två tungviktsmöten mellan Manchester City – West Ham och Chelsea – Manchester United.

Fortsatt krisigt i Newcastle

Eddie Howes andra match som tränare för Newcastle spelades på bortaplan i London och Emirates Stadium. Arsenal har hittat formen och kopplade fullständigt greppet i hemmamötet mot besökande Newcastle. Redan 15 minuter in fick de chansen att sätta 1-0 när Saka rullade bollen strax utanför besökarnas mål. Det blev ingen utdelning för något av lagen under den första halvleken. Men efter att det gått 11 minuter av den andra tar Arsenal välförtjänt ledningen genom Saka. Målskytten blev utbytt i 64:e minuten mot Martinelli. Ett bra byte visade det sig då han bara efter två minuter på planen utökade till slutresultatet 2-0.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Newcastle att åka ur 1,72

Andra raka för Gerrard!

Villa har med anställningen av Gerrard rest sig, från att ha förlorat fem raka under Dean Smith tog de med Gerrard sin andra raka seger på bortaplan mot ett Palace som imponerat under Vieira. Hemmalaget hade inför matchen inte förlorat en match på hemmaplan under 2021/22. Vägen mot deras första förlust började redan i minut 15 när besökarnas Targett hittade målet, Gerrard och co imponerade halvleken igenom och 0-1 stod sig. Lite press från hemmalaget i början av andra gav närapå utdelning till 1-1, men det kom aldrig, istället utökade McGinn gästernas ledning till 2-0 och andra raka trepoängaren var säkrad.

Lanzini med omgångens mål!

Det var i ett snötäckt Manchester som mötet mellan City och West Ham skulle avgöras. Men det var ett solitt Londongäng som hemmalaget skulle få tampas med för att försöka att få hål på, för trots ett dominerande av bollinnehav och chanser från Pep och co vägrade West Ham släppa efter och kämpade för att hålla bollen borta från eget straffområde, vilket de lyckades med fram till minut 33 då Gundogan gjorde matchens första mål. 2-0 genom inbytte Fernandihno kom i minut 90, men det mest minnesvärda ögonblicket stod gästernas inbytte Lanzini för när han snyggt reducerade till 2-1.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
West Ham vinner nästa match hemma mot Brighton 1,93

Chelsea fortsatt i ligaledning!

Det var ett Chelsea som inledde med två livsfarliga lägen där det skulle kunna stått 2-0 redan efter 5 minuter. Men De Gea var med på vad som hände jämfört med ett United-försvar som inte var det. Vi hade även en ribbträff från Rüdiger, men med en hel del tur klarade sig gästerna med oavgjort efter första 45. I andra höjde sig Carricks mannar något och gjorde matchens första mål när Sancho fångade upp Jorginhos misstag på mittplanen. Italienaren fick senare revansch när han på straff utjämnade till 1-1. Vilket även blev slutresultatet i söndagens stora drama.

Tävling Högsta odds Spelbolag
Chelsea vinner Premier League 2021/22 4,00