Rubrikerna inför ödesmatchen mellan Spurs – United handlade om vilken tränare som skulle få sparken först. Efter att londonlaget gjorde en av sina sämsta insatser under säsongen var det Nuno som fick lämna. Ett londonlag det går betydligt bättre för är Arsenal som vann borta mot Leicester. Leeds säkrade tre poäng mot bottengänget Norwich och Chelseas Reece-James stor matchhjälte borta mot Newcastle. Höjdpunkterna från Premier League omgång 10 läser du här.

Leicester – Arsenal

Leicester hade efter en trög inledning på 2021/22 ryckt upp sig efter vinsten hemma mot Man United i den åttonde omgången. Vardy och co hade öst in mål i de senaste matcherna och inför helgens hemmamöte mot Arsenal skulle det fortsätta produceras. Men istället var det Londonlaget som redan efter fem minuter tog ledningen när Gabriel nickade in hörnan som Saka slog. Gunners var dock inte klara där ännu, för i minut 18 kom 0-2 genom Smith-Rowe, som även blev slutresultatet.

Bäst på planen var Aaron Ramsdale som stod för flera avgörande räddningar när The Foxes kom i sina anfallsvågor.

Arsenal - Watford Högsta odds Spelbolag
Arsenal vinner mot Watford 1,45

Newcastle – Chelsea

Spelaren som syntes mest i den första halvleken på St James’ Park var Hakan Ziyech. Han skapade flertalet chanser i den första halvleken och fick även in bollen i nät, men det blev aldrig något mål då han var offside. Newcastle gjorde en fullt godkänd insats de första 45 minuterna när de höll tillbaka gästerna genom att försvara sig effektivt och hålla 0-0. Men hemmalaget skapade ingenting framåt, vilket senare straffade dem när Reece-James med ett kanonskott satte 0-1 i den 65:e matchminuten. Samme James utökade ledningen till 0-2 med ännu en kanon. På straff gjorde sedan Jorginho matchens sista mål.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Chelsea vinner ligan 3,00

Tottenham Hotspur – Manchester United

Tottenham Hotspur stod för sin sämsta insats under 2021/22 när de i lördags tog emot Manchester United. Det var två lag som hade flertalet bedrövliga insatser bakom sig i de senaste matcherna. Första målet gjordes av hemmalaget och mittbacken Romero, men det var offside och 0-0 stod sig till minut 39 då Ronaldo sköt in 0-1. Värre skulle det bli i den andra halvleken för Kane och co, som förutom att de inte hade ett endaste registrerat skott på mål under hela matchen släppte in ytterligare två mål i den andra halvleken.

Toppstriden Högsta odds Spelbolag
Spurs slutar topp 4 8,00

Norwich – Leeds

Nu skulle väl den andra trepoängaren för säsongen komma för Bielsa och co, som mötte ligans sämsta lag, Watford på bortaplan? Det började åtminstone så bra det kunde för besökarna som genom Raphinha gjorde matchens första mål i minut 56. Bara 2 minuter efter det kvitterade hemmalaget genom Omobamidele till 1-1. Men Leeds vägrade ge upp för det. Tillbaka i truppen från skada var den saknade mittfältaren, Kalvin Phillips, som låg bakom segermålet när han passade fram till Rodrigo som satte 1-2 och säkrade lagets andra seger för säsongen. Det gav laget lite andrum för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket.