Eurovision 2023 inleddes med pompa och ståt under tisdagskvällen. Norskan Alessandra Mele var först ut i semifinalen med sin låt ”Queen of Kings” och Finalnds Käärijä avrundade kvällen med det hypade bidraget ”Cha Cha Cha” – men det var en annan artist som imponerade mest, åtminstone enligt de senaste oddsuppdateringarna.

Spelbolagen sänker oddset på Loreen

Betting.se jämför odds på Eurovision hos de största svenska spelbolagen och efter semifinal 1 är det en oddsändring som sticker ut. Loreens vinstchanser innan semifinalen var i genomsnitt 1,90 hos spelbolagen vilket motsvarar en vinstchans på 53%. När oddsen uppdaterades efter semifinalen hade oddset på Loreen sjunkit till i genomsnitt 1,50 vilket motsvarar cirka 66% vinstchans.

- Loreen gjorde ett riktigt vasst framträdande och publiken älskade henne. Även om man inte kan se hur bidragen placerade sig i semifinal 1 än tycks spelbolagen vara ense om att Loreen var bäst, säger spelexperten Leopold Neurath.

Finland och Norge ökar i odds

Två av Sveriges största konkurrenter ökar i odds. Finland, som inför semifinalen hade ett genomsnittligt odds på 2,65 ökar till omkring 3,25 vilket är en ökning från 37% till 33%. Norge floppade ordentligt enligt spelbolagen. Inför semifinalen hade Alessandra Mele ett vinnarodds kring 20,0 vilket nu går att spela till så högt som 30,0 hos bland annat Betsson*.

Senaste oddsen på Eurovision

Resultat från semifinal 1

Resultat Land Bidrag
Vidare Kroatien Let 3 - ”Mama ŠČ!”
Vidare Moldavien Pasha Parfeny - ”Soarele și Luna”
Vidare Schweiz Remo Forrer - ”Watergun”
Vidare Finland Käärijä - "Cha Cha Cha”
Vidare Tjeckien Vesna - "My Sister's crown"
Vidare Israel Noa Kirel - ”Unicorn"
Vidare Norge Alessandra - ”Queen of Kings”
Vidare Sverige Loreen - ”Tattoo”
Vidare Serbien Luke Black - ”Samo mi se spava
Vidare Portugal Mimicat – ”Ai Coração”
Utslagna Malta The Busker - ”Dance (Our Own Party)”
Utslagna Lettland Sudden Lights - ”Aijā”
Utslagna Azerbaijan TuralTuranX - ”Tell me more”
Utslagna Nederländerna Mia Nicolai och Dion Cooper - ”Burning daylight”
Utslagna Irland Wild Youth - ”We are one”