Den engelsk toppfotboll är tillbaka! Vi får hålla ut en vecka till ligastarten då Premier League börjar nästa helg. Men nu på söndag avgörs Community Shield, där vinnaren från inhemska ligan möter vinnaren av FA-cupen. I det här fallet blir det ett derby mellan Chelsea och Arsenal. Betfair har boostat oddsen för den här matchen och du som ny kund kan få 10.0 i odds på en Arsenal-vinst och 8.0 i odds på Chelsea vinner.

Community Shield blir en repris av FA-cupfinalen då Arsenal och Chelsea gjorde upp om titeln. Arsenal gick segrande ur den striden med 2-1, och det återstår att se vilka som lyfter en trofé på Wembley på söndag. Senast lagen möttes var i en försäsongsmatch i Kina då Chelsea vann med 3-0.

 

Oddsboost: 10.0 på Arsenal och 8.0 på Chelsea

 

Chelsea bygger vidare

Antonio Conte ska inleda det svåra mästaråret och är nog sugen på vinst här för att säsongen ska inledas i dur. Man förlorade som bekant FA-cupfinalen mot Arsenal och det är läge för revansch. Det har hänt lite i laget då John Terry har blivit avtackad, och man har släppt Nemanja Matic till Manchester United samtidigt som bäste målskytten Diego Costa enligt uppgifter inte ingår i Antonio Contes planer. Men det har varit tyst från Costa och det är oklart om han lämnar. Hur som helst har Chelsea tagit in Real Madrids bänknötare Alvaro Morata för att tillgodose målproduktionen, samtidigt som belgaren Michy Batshuayi har övertygat på försäsongen och mycket pekar på att han kommer få mer speltid i den blåa tröjan i år, då Costa prioriterats före. Tidigare var det snack om att han skulle lånas ut men att Conte har tänkt om.
Dessutom har Chelsea värvat in mittfältaren Tiémoué Bakayoko från Monaco och mittbacken Antonio Rüdiger som närmast kommer från Roma.

Chelseas troliga startelva enligt Evening Standard: Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Kante, Fabregas, Alonso- Willian, Batshuayi, Morata

Eden Hazard är fortfarande skadad.

 

Arsenal siktar uppåt

Mycket av Arsenals silly season har kretsat kring om stjärnorna Mesut Özil och Alexis Sanchez ska stanna eller inte.  Men so far so good får man väl säga då båda är kvar. Wenger lyckades med prestigevärvningen av Alexandre Lacazette som har harvat på i Ligue 1 med sitt Lyon där han pangat in mål. Ett viktigt tillskott på topp för Arsenal. Förutom Lacazette har Arsenal även plockat in Sead Kolasinac från Schalke 04 och han är tänkt att kampera på vänsterkanten.

Arsenals troliga startelva enligt Evening Standard: Cech - Holding, Mertesacker, Koscielny - Bellerin, Xhaka, Ramsey, Kolasinac - Özil, Welbeck, Lacazette

Oklart om Sanchez spelar. Bedömning sker senare.

 

 

Oddsboost: 10.0 på Arsenal och 8.0 på Chelsea