På lördag kan Antonio Conte plocka hem sin andra titel som Chelsea-tränare under sin allra första säsong som Premier League-tränare. Chelsea möter Arsenal i FA-cupfinalen på Wembley. Inför matchen kan Betfair erbjuda en oddsboost på båda lagen till sina nya spelare. 8.0 på en Chelsea-seger och hela 14.0 på en Arsenal-seger.

Under lördagen ställs ligavinnarna Chelsea mot Arsene Wengers Arsenal. Chelsea har under säsongen varit ett stabilt lag och att de skulle vinna Premier League har känts säkert rätt länge, men det blev defintivt klart för två veckor sen. Man kan ju gissa att Chelsea har firat med en och annan stänkare. Men bara lagom, Antonio Conte är för mycket vinnarskalle för att tillåta att något annat än hundraprocentigt fokus på FA-cupfinalen där han och Blues kan säkra sin andra titel för säsongen. Det går inte att säga något annat än att den gode Antonio gjort succé och gjort allt rätt. Onda viljor skulle kunna argumentera emot hans briljans genom att säga att han tog över samma lag, åtminstone till stora delar av det, som vann titeln 2015, samt att laget inte har behövt bekymra sig om spel i Europa under säsongen. Hur som helst, ligatiteln är i hamn och det är det som räknas.

Arsenal gillar FA-cupen

För ovanlighetens skull tog sig inte Arsenal till Champions League-spel utan hamnade utanför toppen och närmare bestämt på en femteplats, även om det var nära in i det sista. Men Liverpool gjorde det de skulle och vann mot nedskickade Middlesbrough. Det har varit lite stökigt i Arsenal under säsongen och det går inte att närma sig en Arsenal-match utan att skymta budskapet "Wenger Out" både här och där. Det samtidigt som Alexis Sanchez vara eller icke-vara i Gunners flitigt diskuterats. Arsenal har varit flitiga med att plocka hem FA-titeln, om det skulle lyckas här blir det tredje FA-cupen på fyra år. Totalt har de vunnit FA-cupen tolv gånger, vilket är lika många gånger som Manchester United.

Såhär ser de två lagens väg till final ut:

Tredjerundan: Chelsea - Peterborough United 4-1

Fjärderundan: Chelsea - Brentford 4-0

Femterundan: Wolverhampton - Chelsea 0-2

Kvartsfinal: Chelsea - Manchester United 1-0

Semifinal: Chelsea - Tottenham 4-2

Tredjerundan: Preston North End 1-2 Arsenal

Fjärderundan: Southampton 0-5 Arsenal

Femterundan: Sutton United 0-2 Arsenal

Kvartsfinal: Arsenal 5-0 Lincoln City

Semifinal: Arsenal 2-1 Manchester City (övertid)

Läget i lagen

Arsenal har lite problem i defensiven. Gabriel är knäskadad och försvarsgeneralen Laurent Koscielny är avstängd efter ett rött kort. Shkodran Mustafi är lite osäker, medan Per Mertesacker verkar ta en plats i laget. I övrigt ser det ut som att det är det Arsenal som vi är vana att se. Men utan en Koscielny i backlinjen brukar det av erfarenhet bli turbulent.

Chelsea har det desto bättre som kan ställa ut sin ordinarie elva. Det handlar mest om hur slitet laget är efter att ha firat titeln.

Som tidigare nämnt erbjuder Betfair nya kunder boostat odds på den här matchen. En Chelsea-vinst har 8.0 i odds medan en Arsenal-vinst ger 14.0. Erbjudandet gäller endast nya kunder och går att hämta på knappen nedan. Maxinsats för erbjudandet är 100 kr.