Om man älskar golf har man en ganska tung start på året. Men nu är det dags. Det finns äntligen odds ute på Masters!

Masters, enligt många den största golftävlingen på året. En av de fyra största på papperet, men mystiken kring Masters, som varje år spelas på samma bana, Augusta i Georgia, USA, är svårslagen. The Open kan kanske mäta sig, men konkurrensen om vilken tävling som är störst är knappast större än så. Masters är en av de två turneringar som man helst vill vinna. 

De absolut största spelarna har de senaste åren haft det ganska tufft. Patrick Reed, Sergio Garcia, och Danny Willett stavas de senaste tre årens vinnare. Stora spelare, men ingen av dem just nu rankad bland de 15 bästa spelarna i världen. Masters är en tävling där det förhållandevis ofta skräller till lite, åtminstone på senare år, men utan tvekan, de stora namnen har också vunnit mycket. Tiger Woods har vunnit den gröna kavajen, som man spelar om, fyra gånger och Phil Mickelson tre gånger, exempelvis. 

Just Tiger Woods går in i årets Masters som en av de stora favoriterna, men han är inte den största favoriten.

Odds från Bethard

Vi plockar våra odds från Bethard som oftast har högst odds av alla spelbolag på de allra största evenemangen.

Spela på Masters hos Bethard

Där har vi de spelare vars odds är under 100 gånger pengarna, och det får betraktas som högst otroligt att någon annan än dessa spelare vinner. Man kan dock hoppas. Precis utanför, med 101 gånger pengarna, finns startfältets andra svensk, Alex Norén som tyvärr är ytterst formsvag. Han har också tidigare haft det mycket tufft i majors, de största tävlingarna, och i synnerhet här i Masters där han aldrig klarat kvalgränsen efter två dagar.

Det svenska hoppet får istället ställas till Henrik Stenson, i vanlig ordning. Precis som Norén är han formsvag, och har stora problem med sitt spel, men han har åtminstone visat lite stegrande form på senare tid och gjort delar av bra rundor. Kanske att han kan få till något vettigt här. Stenson, som har vunnit en major, The Open 2016, var femma här i Masters förra året. Goda minnen alltså som förhoppningsvis kan få honom på gott humör. 

Favorit är dock som synes Rory McIlroy, spelaren som ofta känns som han är bäst, men som långt ifrån alltid får till det. Rankad trea i världen, enormt hög kapacitet, och mest troligt toppmotiverad. En grön kavaj är det enda som saknas i hans prisskåp. Han har vunnit de tre andra majortitlarna, nu saknas bara Masters. 

Men jämnt är det. Odds på golf är nästan alltid jämna inför tävlingarna och massor av spelare kan vinna. Har man en känsla inför första start kan man gå på den och ofta få ett riktigt fint odds, men det går också att spela senare under turneringen, både live och mellan speldagarna. Bethard uppdaterar sina odds varje dag under tävlingen som pågår 11-14 april och sänds i Cmore samt TV12.