Tottenham Hotspur tar emot Southampton i den första matchen av deras Premier League-säsong 2022/23. Det kan bli ett framgångsrikt spelår under Antonio Contes ledning. Med flera starka nyförvärv kan man förhoppningsvis sätta stopp för pokaltorkan. Som enda medlem av “big 6” i ligan som inte har vunnit titeln än finns det en press att gå hela vägen i år.


Första hindret i jakten på titeln i år är alltså Southampton. “The Saints” har gått under radarn på senare tid men efter att ha undvikit nedflyttning återigen kan man nu satsa på försöka att klättra upp på den övre halvan. Konkurrensen har hårdnat ännu mer om placeringarna och Southampton kommer få det tufft. Läs även vårat speltips om matchen.

Spurs visar ambitioner


Tottenham har värvat sex spelare så här långt, samtliga spelare som kommer kunna konkurrera om en plats i startelvan. 

Fraser Forster- free transfer

Ivan Perisic- free transfer

Djed Spence- £13 million

Yves Bissouma- £25 million

Richarlison Andrade- £60 million

Clement Lenglet- loan transfer

Det finns en bra blandning av unga spelare och flertalet stjärnor. Richarlison har en hel del att bevisa med tanke på att han kostade 60 miljoner pund och med den konkurrensen som råder offensivt blir det intressant att se vilken hans roll blir. Djed Spence och Clement Lenglet stärker den defensiva delen och Yves Bissouma blir ett välkommet tillskott till lagets mittfält bredvid Pierre-Emile Hojbjerg.

Att ha ett sådant djup i truppen kommer bli viktigt när man i år även kommer att spela i Champions League. Efter ett tidigt uttåg ur Europaspelet under fjolåret har man större förväntningar på sig i år. Pressen ligger på Antonio Conte att leverera en titel på ett eller annat sätt.

Pressen av att spela Champions League kommer att testa Spurs men det kan också ha effekten att man presterar bättre. Att spela på den högsta nivån även ute i Europa är en stor motivationsfaktor, inte minst för spelarna som kanske inte har en självskriven plats i startelvan och som kommer få chansen att visa framfötterna.

Oddsen på matchen mellan Spurs och Southampton säger oss inte helt oväntat att hemmalaget är klara favoriter. Vi rekommenderar att du antingen spelar en seger för Spurs, Son som målskytt eller annars är ett spel på rätt resultat intressant.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Son: Att göra mål i matchen 2,08
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur: Att vinna mötet 1,40

En seger med 3-0 ger 9.5 gånger pengarna på Bet365* och är ett resultat vi tror är fullt realistiskt.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Tottenham Hotspur: Att vinna med 3-0 9,50

Oddsen på Tottenham Hotspur - Southampton uppdaterades senast fredagen den 5 augusti klockan 14:39. Du kan själv jämföra odds på matchen i vårat matchcenter.

Southampton förlitar sig på talang

Southamptons transferstrategi har i vanlig ordning fokuserat på unga talanger som man hoppas kan blomma rejält. Man har i sommar värvat fyra spelare som är under 20 år. Det är målvakten Gavin Bazanu från Manchester City, Sekou Mara från Bordeaux, Romeo Lavia från Manchester Citys ungdomslag samt Armel Bella-Kotchap från VFL Bochum.

Detta är en strategi som Southampton har följt under ett par års tid nu. Förra säsongen plockade man in Armando Broja på lån samt Tino Livramento, två tillskott som föll väldigt väl ut. Det är med andra ord tydligt att det finns kvalité i scoutinggruppen men frågan är om det är tillräckligt för att säkra nytt kontrakt under säsongen?

Klubben har varit i Premier League sedan 2012 och är nu inne på sin tionde säsong i ligan. Kommer man att kunna fortsätta på den högsta nivån eller är i år året då man faller under strecket och åker ur den högsta serien?

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Southampton: Att åka ur Premier League 3,75

TV-tider för matchen mellan Tottenham Hotspur - Southampton i Premier League 2022/23

Spurs mot Southampton spelas lördagen 6 augusti klockan 16:00. Matchen går att se både på Viasat Sport Premium samt hos Viaplay. Räkna med ett fullsatt Tottenham Hotspur Stadium när hemmalaget satsar på att vinna premiären och få bästa möjliga start på ligaspelet.