Det var med nöd och näppe som Leeds United undvek nedflyttning under fjolåret från Premier League. På säsongens sista dag stod det mellan Leeds och Burnley och tack vare en förlust för konkurrenten, lyckades klubben från Yorkshire hålla sig kvar. Wolverhampton hade å andra sidan en behaglig resa under året där man sånär lyckades ta en av Europaplatserna, något som är målet i år.

Leeds marscherar vidare med Marsch

Premier League 2022/23 blir det riktiga startskottet för Jesse Marsch-eran. Amerikanen tog över tränarposten efter Marcelo Bielsa i mars 2022 när läget var prekärt för Leeds. Då spelade Leeds på ett sätt som var offensivt bra men som lämnade stora hål i defensiven. Man gjorde en hel del mål framåt men kunde också falla ihop totalt, något man gjorde under säsongen ett par gånger.

Marschs ankomst märktes tydligt på Leeds och han satte sin prägel både på omklädningsrummet och truppen i helhet. Det innebär inte att man inte kommer få problem under året som kommer då det råder tuff konkurrens, om möjligt tuffare än tidigare. Man har tappat två nyckelspelare i Raphinha som har gått till Barcelona och Kalvin Phillips som numera spelar i Manchester City.

Raphinha blir svår att ersätta då han även vann fansens hjärta. Klubben fick dock 60 miljoner pund vid övergången, pengar man har spenderat väl på flera spelare.

  • Marc Roca- 10 miljoner pund
  • Rasmus Kristensen- 11 miljoner pund
  • Tyler Adams- 18 miljoner pund
  • Luis Sinisterra- 21 miljoner pund
  • Brenden Aaronsen- 30 miljoner pund
  • Darko Gyabi- 5 miljoner pund

Ett par av spelarna har redan tidigare tränats av Jesse Marsch och lär inte ha några större problem med att anpassa sig.

Fler förhandstittar om Premier League 2022/23 hittar du i karusellen på framsidan!

Wolves siktar mot Europa

Wolverhampton kommer återigen att slåss om en plats i Europa nästa säsong. Säsongen som gick innebar endast fem poäng till en sådan och med ett par stabila värvningar och under fortsatt ledning från tränare Bruno Lage ser det bra ut inför fortsättningen.

Unga Nathan Collins har hämtats från Burnley samtidigt som Hwang Hee-Chan har skrivit på efter att ha varit i klubben på lån under fjolåret. Den största boosten som man har fått är nog ändå Adama Traore som är åter efter en sejour på lån hos Barcelona. Under Xavis ledarskap har han återfått självförtroendet och där har man enormt sparkapital.

Leeds United vs Wolves Odds

Oddsen på den här tillställningen mellan Leeds United och Wolves ser intressanta ut. Leeds är favoriter som segrare hos Bethard* till oddset 2.40 medan Wolverhampton står i 3.30 hos Unibet*. Personligen skulle jag ge Wolves en viss fördel i den här matchen med det oavgjorda resultatet som ett mellanting. Oddset på ett kryss är 3.40.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Leeds: Att vinna matchen 2,40
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Wolves: Att vinna matchen 3,30
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Oavgjort i matchen 3,40

Oddsen på Leeds - Wolves uppdaterades senast fredagen den 5 augusti klockan 17:18. Du kan själv jämföra odds på matchen i vårat matchcenter.

TV-tider för matchen mellan Bournemouth -  Aston Villa i Premier League 2022/23


Elland Road är skådeplatsen och 16:00, 6 augusti är starttiden. Matchen sänds på Viasat Sport 1 och Viaplay.