Premier League-säsongen 2022/23 drar igång klockan 21:00 fredagen 5 augusti på Selhurst Park när Londonklubbarna Crystal Palace och Arsenal drabbar samman. Arteta och co har två matcher utan seger mot Palace från förra spelåret där man förlorade med 3-0 samt spelade oavgjort 2-2.

Kan örnarna flyga under Patrick Vieira?

Crystal Palace siktar på att ta sig närmare Europacupplatserna, säsongen 2022/23. Tränaren Patrick Vieira har redan fått ett par nyförvärv till sitt förfogande för att förstärka truppen. Den unga guinanen Chieck Doucoure har ersatt Conor Gallagher, som har återvänt till Chelsea efter lån, på mittfältet. In har även Sam Johnstone kommit på fri transfer och man har även signat Malcom Ebiowei från Derby County.

Klubben satsar på att starta säsongen starkt mot Arsenal med siktet att höja sig något över mittenriket i tabellen då de slutade på plats 12 förra säsongen. Det ser lovande ut med tanke på vad Patrick Vieira åstadkom med spelartruppen under sitt första år. Återstår att se om nyförvärven är förstärkningar nog för att klättra ytterligare på tabellstegen redan 2022/23?

Kan Arsenals hektiska transferfönster bära frukt?

Arsenal ger sig in i säsongen med ett par nya värvningar. De har hämtat in Fabio Vieira från Porto, Alex Zinchenko från Manchester City och inte minst Gabriel Jesus från Manchester City. Dessa tre spelare kostade totalt i runda slängar ungefär 110 miljoner pund. En sommar med hög aktivitet från Arsenal.

Det är sannolikt att vi kommer att se Arsenal ställa upp i en 4-2-3-1-formation med den offensiva kvartetten bestående av:

Bukayo Saka

Martin Ødegaard

Gabriel Martinelli

Gabriel Jesus

Detta är en väldigt stark offensiv som kommer kunna ställa till det för flera av motståndarna under säsongen, även Crystal Palace. Gabriel Jesus är given i startelvan och kommer gå för att producera mål direkt. Då passar det alldeles utmärkt med spelare som Bukayo Saka och Martin Ödegaard för att spela fram honom. Dessa två spelfördelare skapar mängder av chanser och har under försäsongen gjort det bra tillsammans med Jesus.

Tränare Mikel Arteta är såklart ute efter revansch när klubben missade Champions League-spel i den sista omgången 2021/22. Dessutom fick de en väldigt trög start där med förlusten mot nykomlingen Brentford med 2-0 i premiären av förra årets upplaga av Premier League. Patrick Vieira och Crystal Palace har dock andra planer för mötet som skulle innebära att Arsenal går miste om samtliga poäng. Det är den första TV-sända matchen för säsongen vilket öppnar upp för en hel del betting.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att vinna med 2-0 8,00
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att vinna och båda lagen gör mål 3,85
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att vinna båda halvlekarna 5,10

Crystal Palace vs Arsenal tips

Här kan jag se att Arsenal sätter full fart från start mot Palace, att man nätar tidigt i den första halvleken samt i den andra, 2-0 är därmed mitt tips om du ska spela på resultat.

Om du vill spela på målskyttar är mina tips att Gabriel Jesus och Bukayo Saka gör ett varsitt mål.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Bukayo Saka: Målskytt i matchen 3,70
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Gabriel Jesus: Målskytt i matchen 2,63

Oddsen på Crystal Palace - Arsenal uppdaterades senast torsdagen den 4 augusti klockan 15:28. Du kan själv jämföra odds på matchen i vårat matchcenter.

Anledningen till dessa tips är att Gunners kommer in glödheta från försäsongsmatchen mot Sevilla som de körde över med 6-0 där Jesus gjorde hattrick och Saka två mål. Läs även vårat speltips av matchen.

TV-tider för premiärmatchen i Premier League 2022/23

Matchen sänds på både Viaplay och Viasat Sport Premium med start 21:00 på fredagen 5 augusti. Det är premiären av Premier League och det kan betyda en hel del för de lag som får en bra start för hur resten av 2022/23 kommer se ut.. Ska det bli en seger för Crystal Palace eller kommer Arsenals nyförvärv presentera sig och säkra tre poäng till gästerna?