Speltid och datum: 17:30, söndag 14 augusti

Plats: Stamford Bridge, London

Senaste resultatet mellan de två: Chelsea 2-0 Spurs, Premier League, januari 2022

Sändning: Viaplay

Chelsea och Tottenham var båda vinnare under öppningshelgen av Premier League 2022/23, men de två Londonklubbarna har haft en kontrasterande sommar där det varit en orolig stämning på Stamford Bridge jämfört med positiviteten hos Spurs.

Thomas Tuchel kräver att ytterligare värvningar görs av den nya ägaren Todd Boehly medan Spurs huvudtränare Antonio Conte verkar mer nöjd efter att huvuddelen av deras spelarinköp avslutades tidigt.

Säsongens första stora Londonderby kommer säkerligen att bli en spännande tillställning, där Spurs försöker stoppa en rad av fyra raka nederlag i alla tävlingar mot Chelsea. Läs även vårat speltips om matchen. 

Chelsea står inför ett tufft test

Förra helgen kämpade sig Chelsea till en 1-0-seger i Everton, där det krävdes en straff från Jorginho för att ta med sig poängen från Merseyside. Tuchel satte upp en backtrio med en sammanlagd ålder på 100 år när Kalidou Koulibaly gjorde sin Premier League-debut och även om senegalesen har stor erfarenhet tillsammans med veteranerna Thiago Silva och Cesar Azpilicueta, kan deras brist på tempo avslöjas mot ett Spurs-lag som är starkt på kontringar.

Tuchel kan mycket väl starta Marc Cucurella, som nyligen värvades för stora pengar och som även varit ett intresse för mästarna Manchester City under sommarens fönster, men det finns frågetecken kring hur han ställer upp med offensiven, blir det Sterling som nia med Pulisic på kanten?

The Blues  noterade för fyra segrar av fyra möten mot Spurs förra säsongen, där de slog sina rivaler två gånger i EFL Cup-semifinalen samt segrar med 2-0 respektive 3-0 i Premier League. Spurs har inte vunnit borta mot Chelsea sedan 2018, så matchbilden talar starkt för Chelsea här, särskilt eftersom de inte ens släppte in ett enda mål i de fyra mötena mellan lagen förra säsongen.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Chelsea: Att vinna matchen 2,35

Startar Conte något av nyförvärven?

Spurs var tvungna att komma tillbaka från ett 0-1-underläge hemma mot Southampton, men de var bland de mest imponerande lagen under öppningshelgen av Premier League där de slutligen tog en 4-1-seger som skulle kunna slutat med betydligt större siffror. Conte ställde upp med samma startelva som avslutade förra årets säsong, där inget av nyförvärven startade matchen. Dejan Kulusevski briljerade mot Southampton med ett mål och en assist och han kommer troligen att bli svår att hantera för Chelseas försvar.

Återstår att se om Conte startar några av sina nyförvärv? Richarlison, som var avstängd förra helgen kommer säkert att hoppa in, han har ett bra facit mot Blues, han har totalt gjort tre mål mot dem, inklusive segermålet för Everton i slutet av förra säsongen, vilket hjälpte Toffees att säkra överlevnaden. Spurs kommer troligen att ligga lågt och försöka kontra, Conte är fullt medveten om sitt lags senaste dåliga resultat mot sin gamla klubb och kan därför överraska med en ändring av sitt vanliga 3-4-3-system.

I sex av de senaste sju mötena mellan lagen i cuper och ligan har under 2,5 mål varit en vinnare, så oddset 1.90 hos r bra ut inför söndagens storartade möte på The Bridge. I vårat matchcenter kan du själv jämföra odds på olika marknader.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Under 2.5 mål 1,90

Samtliga odds på mötet mellan Chelsea - Tottenham Hotspur uppdaterades senast fredagen den 12 augusti klockan 16:56. 

Chelsea vs Tottenham odds och förutsägelser

Blues är att föredra som vinnare med tanke på att de slog Tottenham i fyra av fyra möten säsongen 2021/22.

Oddset 2.35 hos Bethard* på en Chelseaseger är ett bra värde. Spurs lyckades inte göra ett endaste mål varken i liga eller cupmötena mot Chelsea under föregående spelår.