Presidentvalet i USA är drygt ett år bort, men redan nu är valet inne i ett viktigt skede. Demokraterna ska under hösten och vintern formera sig för att välja den bästa möjliga kandidaten för att utmana Donald Trump.

Donald Trump siktar förstås på att förlänga sin session i Vita huset med ytterligare fyra år.

Och enligt oddsen från bettingsidor med svensk licens är den utåtriktade golfälskaren i det närmaste given att bli republikanernas kandidat.

Republikanernas kandidat
Donald Trump 1.10 1.05
Mike Pence 21.00 26.00
Nikki Haley 29.00 34.00
John Kasich 34.00 41.00
Mitt Romney 41.00 51.00

Men vem blir Demokraternas kandidat i presidentvalet?

Mer intressant är det att titta på vem Demokraterna skickar fram som sin presidentkandidat.

I "utmanarpartiet" är det nämligen betydligt jämnare och tv-debatterna är redan i full gång.

Demokraternas kandidat
Kamala Harris 3.00 3.75
Elizabeth Warren 5.00 4.50
Joe Biden 5.00 4.50
Pete Buttigieg 9.00 12.00
Bernie Sanders 10.00 8.00

Kamala Harris (3.75 hos Unibet)

Är som synes oddsfavorit hos både Bethard och Unibet. Hon är en tidigare distriktsåklagare som plockat många "virala one-liners" i tv-debatterna. Särskilt spridd blev hennes attack på Joe Biden och dennes politiska ställningstaganden på 70-talet.

Elisabeth Warren (5.00 hos Bethard)

Befinner sig på "den progressiva vänsterkanten" inom Demokraterna och vill bland annat erbjuda skattefinansierad sjukvård till alla. För att bekosta många av hennes föreslagna reformer föreslår hon bland annat nya skatter på aktiehandel och ökade kostnader för finanssektorn på Wall Street.

Joe Biden (5.00 hos Bethard)

Den här kandidaten är nog mest känd som "vicepresident till Barack Obama", det är nämligen det mantrat Joe Biden sprider i alla sammanhang. Framträdandet i TV-debatterna har dock inte rosat marknaden och han har tappat i opinionsmätningarna, men väntas ändå vara en av huvudfavoriterna när det drar ihop sig.

Bernie Sanders (10.00 hos Bethard)

I demokraternas val inför presidentvalet 2016 var Bernie Sanders den som utmanade Hillary Clinton längst. Han kallas sig själv för "demokratisk socialist" och befinner sig relativt långt till vänster på den politiska kartan. Sjukvården är hans stora hjärtefråga.

Pete Buttigieg (12.00 hos Unibet)

Som femte huvudfavorit till att bli Demokraternas presidentkandidat nästa år har vi Pete Buttigieg, en politiker som i det här sällskapet sticker ut från mängden. Han är ung, homosexuell, kristet troende och dessutom krigsveteran.

Mycket kan hända till Demokraternas val. Kanske blir det någon helt annan som representerar dem i det slutliga presidentvalet? Missa i så fall inte vår superguide med lista och odds på alla kandidater. 

Spela på politik – jämför odds och utbud!

De flesta stora spelbolag i Sverige erbjuder spel på vem som ska bli USA:s nästa president. Bland några av dessa kan nämnas Bethard, Betsson och Unibet, som alla uppdaterar sina odds regelbundet.

100% upp till 1 000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+ | Regler och villkor gäller