På söndag(7/2), 17:30 är det dags för de senaste årens dominanter i Premier League att mötas på Anfield. Skillnaden denna gång är att det inte handlar om en seriefinal då Liverpool inför mötet ligger fyra i tabellen.

Liverpool - Manchester City Högsta odds Spelbolag
Liverpool 3,35
X 3,60
Manchester City 2,14

Det såg ju ut som att Liverpool hade hittat tillbaka till gammal god form igen efter de två fina bortaresultaten mot de båda Londonlagen, West Ham och Tottenham Hotspur. Två matcher de vann med siffrorna 1-3. Det var på Tottenham Hotspur Stadium de reste sig igen efter att de en vecka före hade fått sitt rekord på 68 matcher utan förlust på Anfield brutet av gästande Burnley. Mötet och vinsten mot West Ham på London Stadium följde med av bara farten och efter det tippade de flesta att det skulle haka på återtåget mot toppen igen.

Men så i veckan kom Brighton på besök och ställde till det för fjolårsmästarna och deras andra raka förlust på Anfield var ett faktum. Detta var i en match där ingenting återigen fungerade och allt de fick till var ett ynka skott mot Brightons mål som inte resulterade i något. Flera av deras viktigaste spelare saknades i matchen och troligtvis kommer inte Alisson, Thiago, Mané och Matip vara tillbaka från skada inför mötet mot City på söndag.

City däremot ser skrämmande bra ut och det spelar ingen större roll vilka gubbar Guardiola ställer upp i förstaelvan eftersom att de ändå kör över allt motstånd för tillfället och det är utan Premier Leagues bästa spelare de senaste åren, Kevin De Bruyne. Det som är mest anmärkningsvärt är att de med köpet av Ruben Dias har blivit så extremt solida defensivt att de inte släppt in ett mål på de fem senaste matcherna. Inte helt oväntat är de även det laget i ligan som efter deras 21 spelade matcher släppt in minst mål i Premier League med bara 13 st.

Det som till en början var en aning trögt för City innan de på allvar toppade formen var att anfallarna Raheem Sterling och Gabriel Jesus inte hittade målet. I de senaste matcherna har de båda börjat producera och numer ser de fullkomligt livsfarliga ut framåt.

Ett skadetyngt Liverpool som har förlorat två raka matcher på hemmaplan och i omgångar haft rejäla problem att hitta målet de senaste matcherna ska på söndag ställas mot ligans överlägset bästa försvar. Mitt tips är att Manchester City utan några större problem åker hem med alla poängen här. Klopp som i vanliga fall är en mästare på att klippa och klistra ihop ett decimerat lag har inte visat det i de senaste matcherna och denna gång kommer det helt enkelt inte att hålla mot ett City som är i bästa tänkbara form.

Jag lägger tvåan hos Casumo till oddset 2.14.