I helgen, söndag 5 mars årets upplaga av Formel 1-säsongen igång och första tävlingen sker i Bahrain. Vi har kollat närmare på förarna i årets första race och vem vi tippar som vinnare.

Odds på förarmästerskapet i Formel 1 2023

Red Bull är stallet som har imponerat mest i testerna inför den nya säsongen. Stallets förare Max Verstappen är den stora favoriten att hamna överst på pallen i premiären.

Mercedes-förarna, Lewis Hamilton och Valtteri Bottas har i testerna inför årets första race haft en del problem att anpassa sig till de justeringar som skett med bilarnas styrning. Nu när vi börjar närma oss premiären är det inte mycket tid över för mästarstallets förare att få ordning på problemen.

Istället är det Max Verstappen som klivit fram som favorit. Red Bull har de senaste säsongerna haft det trögt i inledningen, men detta år ser det ut som att bitarna har fallit på plats. Det är Verstappen som har snabbast möjliga tid av samtliga förare i testerna. Han har kommenterat det med att bilen känns riktigt bra inför den kommande säsongen.

Mercedes dominerade förra årets säsong med att ta 13 av 17 möjliga segrar och de flesta hade nog förväntat sig att stallet skulle fortsätta i samma stil även detta år. Men i de senaste testerna har de haft rejäla mekaniska problem, vilket inneburit att de inte kvalat in bland de bästa förarna gällande varvtiderna.

Hamilton har själv kommenterat det med att Red Bull kommer att bli en större utmanare denna säsong. Det kommer även rapporter från stallets teknikchef, Andrew Shovlin, att Mercedes inte är lika snabba som Red Bull detta år. Mercedes har även inför starten av tidigare säsonger haft tekniska problem under vinterhalvåret, men då lyckats lösa det innan första racet ägt rum. Nu ser det alltså ganska oroväckande ut inför säsongspremiären i Bahrain.

Vinnare: Bahrain Grand Prix

Vi tippar att det blir Red Bull och deras förare Max Verstappen som vinner årets premiär i Bahrain till oddset 2.40 hos Casumo*.

TILL CASUMO

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se