Copa del Reys åttondelsfinaler andra matchen väntar och det är totalt åtta matcher som ska avverkas under veckan. Idag läggs fokus på de två matcherna som går av stapeln under tisdagskvällen, de mellan Real Valladolid - Getafe och Valencia - Sporting Gijón. Vilka två lag tar sig vidare till kvartsfinal?

Real Valladolid vs Getafe

För lite mindre än en vecka sedan spelades första matchen mellan lagen, en match som slutade 1-0 till Getafe. Det var en väldigt jämn match där hemmalaget Getafe inte lyckades avgöra förens i matchens slutskede genom 1-0 i den 92:e minuten tack vare mål från Angel. Nu väntar returmöte mellan de båda lagen som befinner sig på olika halvor i tabellen.

Getafe går in i matchen med vetskapen att ett mål innebär att Valladolid måste göra tre. Laget har haft en bra säsong och ligger sexa i tabellen och förutom en förlust mot Barcelona är man obesegrade de senaste nio matcherna. Valladolid har inte samma fina form då laget spelat fem raka matcher utan att vinna. Kommer första segern för 2019 under tisdagskvällen? Oddsen talar i alla fall inte för det!

1X2 odds, Real Valladolid - Getafe, Tis 15 jan 2019 at 19:30

Real Valladolid

Lika

Getafe

Valencia vs Gijon

Det är ett pressat Valencia som inte haft en trevlig säsong och ett uttåg mot ett lag från andradivisionen i cupen skulle innebära ett rejält fiasko. Den forna storklubben ligger 11:a i tabellen men är illa ute efter att förlorat första mötet mot Gijon med 2-1 på bortaplan. Nu räcker det visserligen med en seger med 1-0 på Mestalla men man får passa sig så att man inte släpper in mål.  

Valencia ska dock vara bättre än Gijon som ligger på 12:e plats i La Liga 2 och när man nu dessutom har fördelen av hemmaplan på Estadio de Mestalla är det inte mycket som talar emot att man lyckas kirra biffen. J. Fernandez blåser igång matchen som har den sena avsparkstiden 21:30 och oddsen talar för en enkel seger för Valencia.

1X2 odds, Valencia - Sporting Gijon, Tis 15 jan 2019 at 21:30

Valencia

Lika

Sporting Gijon