Som vi tennisälskare väntat. Äntligen är grussäsongen här. Vi ska titta på de odds som Bethard har på mastersturneringen i Monte Carlo. 

Nadal jättefavorit hos Bethard

Det är grus, det är mastersturnering, det är Monte Carlo, och givetvis, det är Rafael Nadal som är storfavorit.

Nadal att vinna Monte Carlo - 1,80, Bethard

Mellan 2013 och 2015 vann han inte. I övrigt har Nadal vunnit turneringen sen 2005, elva gånger totalt. I år går han för titel nummer tolv. Och som ni ser, det odds som finns tillgängligt på honom är inte högt. 1,80 just nu hos Bethard. Nadal avbröt turneringen i Indian Wells för en månad sen, kom därefter inte till start i Miami, men har tränat på grus i ett par veckor nu, och utgångsbudet är att han kommer komma i gott skick till den här turneringen. Det är omöjligt att på allvar tro på någon annan som favorit till titeln.

odds

Högt odds på Djokovic

Det är hårda bud att vara överlägsen världsetta, men ändå inte vara i närheten av att vara favorit i en turnering man spelar. Det är verkligheten för Novak Djokovic den här gången.

Djokovic att vinna Monte Carlo - 3,85, Bethard

Stora problem för Djokovic i mastersturneringarna i Indian Wells och Miami där han floppade två gånger om. Efter det har han mestadels ägnat sig åt att semestra i djungeln i Dominikanska Republiken. För hans del fullt möjligt att det är helt rätt uppladdning. Djokovic var i riktigt dåligt skick under förra årets grussäsong, men det hade inget med underlaget att göra utan snarare att ingenting fungerade för honom. Han kommer in som ett osäkert kort den här gången också, men fysiken ska det inte vara något fel på och ett odds på nästan fyra gånger pengarna, det lockar lite när man tänker på vilken god kontroll Djokovic haft på Nadal i deras inbördes möten på senare år.

Thiem första utmanare

Som alltid numera. När man pratar om utmanare på grus måste man nämna Dominic Thiem som nu också kommer fullpumpad med självförtroende efter att för första gången ha vunnit en stor turnering på hardcourt, han vann i Indian Wells efter att ha besegrat Roger Federer i finalen där. Federer för övrigt inte med i Monte Carlo den här veckan. Han sparar sig till senare under grussäsongen. Men Thiem är alltid ett stort hot på grus numera.

Thiem att vinna Monte Carlo - 7,75, Bethard

Kanske inte ett odds som lockar särskilt. Thiem är jättebra på grus, och en stor spelare, men oddset känns inte högt. Kanske att titeln i Indian Wells spökar till det lite i oddssättningen. Det ska mycket till för att Thiem ska vinna.

Wawrinka en möjlig skräll

Stan Wawrinka närmar sig sin form mer och mer som det känns, och på grus är han alltid extra farlig. Han har dessutom vunnit här i Monte Carlo tidigare, det är ett plus.

Wawrinka att vinna Monte Carlo - 34, Bethard

Ett odds på 34 gånger pengarna på Wawrinka, inte så dumt. Här ska tilläggas också att Wawrinka redan spelat sin första match i turneringen där han slog Lucas Pouille ganska enkelt. Wawrinka ska bemötas med respekt.

Bethard har inför varje speldag uppdaterade odds för slutsegrare på samtliga spelare som är kvar i turneringen. Titta in på sajten varje dag under veckan för att hitta de mest spelvärda oddsen. Bethard har också högst odds i världen på ATP-touren när det gäller matchodds, så det är också värt att kolla in.