Äntligen startar tennisen riktiga högtid, grussäsongen, på allvar. Vi på Betting riktar blickarna mot den anrika turneringen Monte Carlo masters som i år spelas mellan 8-16 april och det är i vanlig ordning en riktig tennisfest vi har att vänta. Med lite betoning på fest kanske. Det är en speciell känsla kring den här turneringen. Center Courten har en magnifik utsikt över Medelhavet och även de mindre banorna är smått fascinerande. Inte på så vis att de är speciellt praktfulla i sig men man märker verkligen var man är. Allt är väldigt ihoptryckt, det är trångt, men det är också på alla sätt elegant. Även om man inte kan vara på plats så får man en lite speciell känsla när man följer just den här turneringen.

Spela på Monte Carlo Masters hos Expekt!

Odds Monte Carlo Masters

Här nedanför har vi samlat alla odds på Monte Carlo masters. Just nu har världsettan Novak Djokovic lägst Monte Carlo Masters odds och i Nadals frånvaro ska hans chanser till en titel öka drastiskt. Oddsen på Monte Carlo uppdateras löpande i listan nedanför. Du kan även jämföra odds själv på turneringen i vårat matchcenter.

Spelbolag med bäst odds på Monte Carlo Masters 2023

Här rankad vi spelbolagen med bäst odds på tennis och i synnerhet Monte Carlo. 

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr i sportbonus!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 500 kr välkomstbonus i sport

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 500 kr i sportbonus
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 500 kronor. Min insättning 100 kr.

Favoriter att vinna Monte Carlo Masters

Vår tennisexpert, David Thorstensson, går här igenom de största favoriterna och deras chanser att vinna Monte Carlo Masters. 

Novak Djokovic

Spelaren med lägst odds på Monte Carlo masters är Novak Djokovic.  Han har precis blivit världsetta igen, Djokovic, trots att han inte tilläts delta i de två mastersturneringarna i USA den senaste månaden, Indian Wells och Miami. Hur brukar det då gå för Djokovic, som sedan massor av år bor i just Monte Carlo, i den här turneringen?

Svaret är ganska enkelt. Det brukar inte gå något bra alls. Serben har endast vunnit denna turnering två gånger, 2013 och 2015, ett bedrövligt facit för de senaste tio årens dominant inom tennisen. Förklaringarna till detta är flera. Rafael Nadals elva segrar underlättar knappast men det är ändå inte hela förklaringen. Tittar man på de tre senaste upplagorna, 19, 21, och 22 (20 ställdes turneringen in på grund av den pågående pandemin) så är det andra spelare som vunnit. Först en jätteskräll i Fabio Fognini 2019 och sen två raka vinster för Stefanos Tsitsipas. Det har gått trögt för Djokovic i just Monte Carlo. Han har faktiskt förutom sina två titlar också endast två finalplatser i den här turneringen. 2009 och 2012 föll han mot, just det, Nadal. Lita på att Djokovic på alla sätt är revanschsugen i år. Dels att det gått trögt för honom hemma i Monte Carlo men också för att han inte fått spela så mycket tennis i år beroende på att han inte släpps in i USA på grund av sin ovilja att vaccinera sig.

Rafael Nadal

För att inte lämna elefanten stående i rummet. Deltar Nadal i Monte Carlo i år, 2023? Svaret är högst troligt nej. Nadal har lämnat lite tvetydiga besked de senaste veckorna men det han sagt är egentligen ganska enkelt. Han har sagt att han inte kan bekräfta att han deltar i Monte Carlo. Samt att han i nuläget inte kan säga när han spelar tennis igen men att han hoppas på att delta i Franska öppna. Det som också ska noteras att han ännu inte strukit sig från startfältet. Han finns än så länge med, men det är egentligen varken konstigt eller ovanligt. Nadal brukar allt som oftast stryka sig sent till turneringar där han egentligen vill delta. Finns minsta chans så vill han hålla det öppet men vi kan alltså räkna med att han denna gång inte kommer för att försöka plocka sin 12:e titel i Monte Carlo.

Carlos Alcaraz

Den som utmanar Djokovic blir troligen i stället spanjoren Carlos Alcaraz, världsetta fram till veckan innan Monte Carlo. Alcaraz slog Djokovic i deras enda möte på grus förra säsongen, då i Madrid vilket kanske var årets bästa match. Bra form också på Alcaraz som vann i Monte Carlo och gjorde det bra i Miami fram till förlusten i semifinalen mot Jannik Sinner. Alcaraz är jättebra på grus och blir en riktigt tuff utmanare för Djokovic.

Djokovic och Alcaraz kommer vara seedade etta och tvåa i turneringen men man måste också nämna den dubbla regerande mästaren Stefanos Tsitsipas tidigt. Greken har haft skadeproblem och pratade under mastersturneringarna i USA om att han inte var redo egentligen, men ändå ställde upp. Högst ovanligt, men det stämde. Det var lätt att se att han inte riktigt var i skick för att prestera. Återstår att se om han är redo nu, och det ska också noteras att han nog får räkna med att behöva slita mer för en eventuell titel den här gången än han behövde göra 2021 och 2022. En tredje raka för Tsitsipas skulle vara en stor prestation. Viktigt dock. Tsitsipas är jättebra på hardcourt, men han är en grusspecialist. Det är på det här underlaget han är som allra bäst.

Danil Medvedev

Etta på årsrankingen, alltså den ranking som räknar poäng bara under 2023, är ryssen Daniil Medvedev. Ganska överlägset dessutom. Medvedev är just nu 600 poäng före Djokovic där. En finalplats och en titel för Medvedev i Indian Wells och Miami men han hymlar inte direkt om sitt hat för grus. Ja, han hatar det verkligen, och det hämmar honom. Grus kanske inte passar honom överdrivet bra, men de senaste åren är det främst han själv som sänkt sig på underlaget. En annan inställning i år och Medvedev kommer samla många fler poäng under sommaren än tidigare år, men det ska ändå mycket till för att han ska kunna utmana om de stora titlarna.

Casper Ruud

Casper Ruud har de senaste åren tillhört världens tre bästa grusspelare. Nu kommer han in till den här grussäsongen med riktigt svag form, men där ska man veta med sig att han ännu inte spelat på grus den här säsongen. Det är nu poängen ska börja trilla in så ha ett öga på norrmannen.

Holger Rune

Holger Rune var glödhet i höstas då han fullständigt dominerade ATP-touren under några veckor. Han har varit klart kallare i år men han behärskar grus och spännande att se vad han kan göra under våren. Detta blir danskens första grussäsong som toppspelare.

Jannik Sinner

Jannik Sinner var i final i Miami där han inför finalen var knapp favorit mot Medvedev. Förlust där, men italienaren är nu äntligen rankad topp-10 i världen och kommer därmed få bra seedningar i alla stora turneringar. Lika bra på grus som på hardcourt också, Sinner. Konkurrensen kommer vara tuffare i kommande mastersturneringar än vad den var i Indian Wells och Miami men man ska ändå hålla koll på Sinner.

Monte Carlo livestream 

Monte Carlo masters visas så klart både via livestream på nätet men också på reguljär tv. I Sverige är det Discoveryplus som har rättigheterna men om du vill livestreama Monte Carlo gratis föreslår vi att öppnar ett konto hos någon av spelbolagen här nedanför som livestreamar Monte Carlo med fullskärm.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Spelkrediter upp till 1250 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

100% upp till 500 kr välkomstbonus i sport

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 500 kr i sportbonus
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 500 kronor. Min insättning 100 kr.

Monte Carlo speltips

Speltips på tennis från Monte Carlo masters kommer finnas här på Betting under hela turneringens gång. Titta in varje dag för nya, färska speltips. Förhoppningsvis med fint spelvärde.

Svenska spelare i Monte Carlo

Konkurrensen är knivskarp i Monte Carlo, precis som alltid. Endast 48 spelare släpps in i startfältet och som det ser ut just nu kommer ingen svensk spelare ta sig in i huvudturneringen utan kval. Repet kommer gå ungefär vid plats 50 i världen för att få delta utan kval. Kvalgränsen till turneringar dras alltid några veckor innan själva turneringen och när gränsen för Monte Carlo drogs var Sverigeettan Mikael Ymer rankad på plats 57. Det kommer krävas många avhopp för att Ymer ska komma in utan kval, men han kommer oavsett ha en jättemöjlighet att kvala in till turneringen. Elias Ymer, rankad tvåa i Sverige, har just nu inte ranking för att ens vara reserv i kvalet.

Alla vinnare i Monte Carlo Masters

Här nedanför har vi listat alla vinnare i Monte Carlo sedan 1990. Rafael Nadal är den stora kungen av den här turneringen med makalösa elva titlar. Två i listan är österrikiske legenden Thomas Muster med tre vinster.

År Vinnare
2022 Stefanos Tsitsipas
2021 Stefanos Tsitsipas
2020 Inställt
2019 Fabio Fognini
2018 Rafael Nadal
2017 Rafael Nadal
2016 Rafael Nadal
2015 Novak Djokovic
2014 Stan Wawrinka
2013 Novak Djokovic
2012 Rafael Nadal
2011 Rafael Nadal
2010 Rafael Nadal
2009 Rafael Nadal
2008 Rafael Nadal
2007 Rafael Nadal
2006 Rafael Nadal
2005 Rafael Nadal
2004 Guillermo Coria
2003 Juan Carlos Ferrero
2002 Juan Carlos Ferrero
2001 Gustavo Kuerten
2000 Cédric Pioline
1999 Gustavo Kuerten
1998 Carlos Moyá
1997 Marcelo Ríos
1996 Thomas Muster
1995 Thomas Muster
1994 Andrej Medvedev
1993 Sergi Bruguera
1992 Thomas Muster
1991 Sergi Bruguera
1990 Andrei Tjesnokov


 

FAQ: Vanliga frågor och svar om Monte Carlo Masters

Här samlar vi de vanligaste frågorna och svaren kring mastersturneringen i Monte Carlo

Hur många ATP-poäng får vinnaren i Monte Carlo Masters? 

Vinnaren av Monte Carlo Masters får 1000 ATP-poäng.

Vem är regerande mästare i Monte Carlo?

Stefanos Tsitsipas vann Monte Carlo 2022 där han besegrade Alejandro Davidovich Fokina i finalen 

Vem har vunnit flest titlar i Monte Carlo?

Rafael Nadal har flest titlar, 12 stycken, i Monte Carlo.

Vem är favorit att vinna Monte Carlo Masters 2023?

Enligt oddsen är Novak Djokovic favorit att vinna Monte Carlo Masters 2023.