Tennisen sover aldrig. Det är ny mastersturnering veckan som kommer och precis som tennisen aldrig sover, viljan att hitta odds sover aldrig för oss här på Betting. Vi ska kolla på vinnaroddsen för Madrid.

Höga odds hos Bethard

Bethard har marknadens högsta matchodds på ATP-touren, och som en service till sina kunder uppdaterar man också sina vinnarodds varje dag under samtliga ATP-turneringar. Man behöver alltså egentligen inte placera sina insatser innan turneringen drar igång, utan man kan titta in vilken dag som helst under veckan innan eller efter den dagens spel.

Dessa odds finns just nu att tillgå på de fyra största favoriterna.

Rafael Nadal - 2,50

Novak Djokovic - 3,50

Dominic Thiem - 7,00

Roger Federer - 17,00

Detta är de fyra stora som det ser ut inför den här turneringen. Det finns andra som har chansen, men detta är de stora favoriterna helt enkelt.

Nadal har haft en hemsk start på grussäsongen där han först förlorade mot Fabio Fognini i Monte Carlo och sen mot Thiem i Barcelona. Inte bara förlusterna, han har spelat med sina mått uselt och sett hopplöst osäker ut. Nu hemmaplan, det kan hjälpa, men just Madrid är lite av Nadals svagaste turnering om man ser till de stora på grus. Han har ofta haft problem här, och förklaringen stavas mest troligt de speciella yttre förhållandena. Bollen flyger snabbt genom luften i Madrid och banorna är stenhårda. Det blir lite för snabba förhållanden för att Nadal ska trivas som bäst. 2,50 känns som ett direkt lågt odds sett till hur dåligt han spelat, vilka spelare han förlorat mot, och vilka problem han brukar ha i Madrid.

Djokovic kommer också in som ett mycket osäkert kort. Han inledde säsongen bra och vann Australian Open, men sen har det gått dåligt och efter tre mastersturneringar står han på noll titlar, precis som Nadal. Ett hemskt facit för en spelare som Djokovic. 3,50 i odds på honom just nu, känns inte heller riktigt aktuellt. Han var inte bra i Monte Carlo och ganska lite talar för att han ska komma i god form till den här turneringen. 

Thiem kommer in med sitt livs form i ryggsäcken och 7 gånger pengarna i odds, han är den jag tycker man ska spela i nuläget. Han förlorade snöpligt mot Dusan Lajovic i Monte Carlo. Allt gick fel för Thiem i den matchen, men sen en överlägsen titel i Barcelona där han bland annat körde över Nadal på ett sätt som man inte ofta ser. Ser man till Barcelona och Monte Carlo tillsammans så känns Thiem som den här säsongens hittills bästa grusspelare, och att få ett odds på 7 gånger pengarna på den som känns bäst, det är givetvis inte alls fel. Har tidigare visat att han trivs i Madrid också. Han var i final i den här turneringen förra året.

Rygga David och spela Thiem till 7 gånger pengarna

Federer gör här sin första grusturnering på flera år. Osäkert kort, utan tvekan, men man ska inte undervärdera hans kunskaper på grus. Det är inte många som lyckats knipa en titel i Franska Öppna på senare år. Det är han, landsmannen Stan Wawrinka, och Djokovic som vunnit den turneringen förutom då Nadal så klart, sen 2005. Federer kan grus, Federer är ganska bra på grus, det är bara det att Nadal nästan alltid stått i vägen för honom. Nu står inte Nadal i vägen för honom på samma sätt, och den här korta grussäsongen för Federer, han spelar bara här och Franska Öppna, känns som en jättechans för honom att få med sig något. Med tanke på Nadal och Djokovic högst oklara nivå just nu är Federer utan tvekan intressant till 17 gånger pengarna i odds.

Spela Federer till 17 gånger pengarna hos Bethard

Några andra då?

odds

Wawrinka kanske den som känns mest intressant till 31 gånger pengarna. Jämför man honom med Alexander Zverev, som är så dålig just nu att det nästan är pinsamt åt det, så är det väldigt mycket större chans att Wawrinka vinner. Så 31 gånger pengarna, kanske. Man ska komma ihåg att Wawrinka är en relativt utpräglad grusspelare, och om han hittar sitt spel går ingen säker, särskilt inte som de stora spelarna i toppen har lite problem.

Som lite konsumentupplysning kan vi också bidra med att Jo-Wilfried Tsonga lämnat återbud till turneringen, så spela inte oddset på honom. 

Turneringen pågår 5-12 maj och som sagt, Bethard uppdaterar sina odds varje dag under turneringen och man har högst odds av alla spelbolag på matcherna.