Årets andra F1 lopp 2022 som du kan följa via TV:n i Viaplay går av stapeln på söndag 27/3, med starttid 19:00. Läs om oddsen på förarna, stallen och ett avslutande speltips innan du lägger ditt spel på vinnaren av loppet i Saudiarabien F1 2022.

Summering av säsongspremiären: Bahrain Grand Prix 2022

Regerande världsmästaren Max Verstappen ledde loppet i F1-premiären tills det återstod tre varv av racet i Bahrain. Det var som alla vet vid det här laget, motorn som havererade. Detsamma hände den andre Red Bull-föraren Sergio Perez. Vann gjorde Charles Leclerc och tvåa slutade hans stallkamrat Carlos Sainz Jr. De båda Ferrari-förarna lämnade den första tävlingen med full poäng. Tredjeplatsen tog Lewis Hamilton. Största överraskningen var dock att danske Kevin Magnussen slutade femma, föraren som gick in som ersättare i Haas placerade sig före stallkamraten Mick Schumacher. En hel del intressant att ta med sig från årets första tävling.

Charles Lecrerc - Ferrari

Den stora favoriten inför årets andra race är Charles Lecrerc. Ferrari-föraren slutade högst upp på prispallen i Bahrain. Det var teamets första vinst sedan Singapore 2019. Andraplatsen togs av stallkamraten Carlos Sainz. De nya reglerna som infördes inför årets säsong har gynnat italienarna då de bestämde sig för att lägga fokus på att anpassa bilen. Resultaten talar för sig själv. Lecrerc visade i Bahrain när han låg jämsides med Verstappen vilken skicklig förare han är då han vann flera av duellerna trots att hans bil inte är lika snabb.

F1 2022 Saudiarabiens Grand Prix Högsta odds Spelbolag
Charles Lecrerc: Att vinna loppet 2,35
F1 2022 Saudiarabiens Grand Prix Högsta odds Spelbolag
Charles Lecrerc: Att hamna topp 3 1,25

Max Verstappen – Red Bull

Den unge regerande världsmästaren var i ledning av årets första race när det återstod tre varv. Men bilen drogs med en hel del problem, vilket skulle komma att bli det som ledde till att han och hans stallkamrat inte kunde slutföra Bahrains GP. Teamet har dock världsmästerskapets snabbaste bilar i kurvorna där de går in med hög fart och hade det inte varit för alla de tekniska felen hade han mycket väl kunnat vinna. Det återstår dock att se om Red Bulls ingenjörer kunnat lokalisera alla problemen så att Verstappen har de bästa förutsättningarna för seger i Saudiarabien.

F1 2022 Saudirarabiens Grand Prix Högsta odds Spelbolag
Max Verstappen: Att vinna loppet 2,50
F1 2022 Saudirarabiens Grand Prix Högsta odds Spelbolag
Max Verstappen: Att hamna topp 3 1,25

Ha full koll på sport i tv med våran TV-guide

Carlos Sainz – Ferrari

Med en andraplats bakom stallkamraten Lecrerc i årets premiärrace går spanjoren in som tredje favorit att vinna i Saudiarabien. Inte så konstigt när han slutade före både Lewis Hamilton och George Russell. Det som talar emot 27-åringen att sluta högst upp på pallen är tidsskillnaden mellan honom och vinnaren i Bahrain då Lecrerc slutade 5.5 sekunder före honom. Men för all del ska han inte uteslutas för det. I årets andra testdag inför säsongen 2022 hade han den snabbaste varvtiden av alla förare och 2021 tog han fyra pallplatser totalt.

F1 2022 Saudiarabiens Grand Prix Högsta odds Spelbolag
Carlos Sainz: Att vinna loppet 8,00
F1 2022 Saudiarabiens Grand Prix Högsta odds Spelbolag
Carlos Sainz: Att hamna topp 3 1,61

Lewis Hamilton – Mercedes

Sista platsen på pallen blev det för 2010-talets bästa F1-förare när årets säsong drog igång i Bahrain. Var det beviset vi fick att den sjufaldige världsmästarens tid är över? För om inte haveriet som drabbade Red Bull hade skett hade han hamnat utanför topp 3. Men vi ska även komma ihåg att han förra säsongen var så nära att vinna världsmästartiteln i det sista racet. Oavsett vad man tycker om beslutet som följde då är han inte längre bäst i världen.

Vi vet dock att han fortfarande är en av sportens främsta och kanske är det i Saudiarabien han ställer sig högst upp på podiet igen?

Fler odds och marknader i vårat matchcenter!

F1 2022 Saudiarabiens Grand Prix Högsta odds Spelbolag
Lewis Hamilton: Att vinna loppet 10,00
F1 2022 Saudiarabiens Grand Prix Högsta odds Spelbolag
Lewis Hamilton: Att hamna topp 3 3,50

Speltips: Vinnare Saudiarabiens Grand Prix 2022

Vi tippar att det för andra gången i rad blir Ferrari-föraren Charles Lecrerc som vinner. Han såg så trygg ut i duellerna med Verstappen i säsongspremiären i Bahrain och gjorde ett nästintill perfekt race. Problemen som Red Bull dras med talar emot att någon av deras förare slutar etta i årets andra lopp. Angående Hamilton så ser det ut som att ett tronskifte är på gång i F1-världen.

Odds 2.35 hos Betsson* på att Charles Lecrerc vinner Saudiarabiens Grand Prix 2022.

TILL BETSSON