Läs speltips på vilka lag vi tippar går vidare från dubbelmötena av semifinalerna i Champions League 2021/22. Vi summerar alla lagens väg genom slutspelet av den europeiska mästarturneringen. Följ alla matcher via C More där mötet mellan Manchester City – Real Madrid drar igång 26/4 och matchen mellan Liverpool – Villarreal spelas 27/4. Returmötena äger rum 3/5 och 4/5. Avsparkstid är 21:00.

Läs om vem vi tippar vinner skytteligan i Champions League 2021/22!

Manchester City – Real Madrid

City hade det problematiskt att få hål på Atléticos täta försvar över 180 minuter. Men genom att lagets store man, Kevin De Bruyne höll sig framme i mötet på Etihad och placerade in den kunde de gå vidare. I Real-lägret var Modric-Benzema i händelsernas centrum i dubbelmötena mot Chelsea. Den franske anfallaren stod för fyra mål och spelar kanske sin bästa fotboll i karriären, Ballon d´or-vinnare? Modrics pass till Rodrygos mål är ren och skär konst. Årets upplaga av det spanska huvudstadslaget är kanske inte på samma höjd som under 2010-talet när de tog fyra titlar, men inte långt därifrån.

Vårat speltips

Väldigt svårt att tippa det här mötet. Mitt tips faller ändå på att City tar det över två matcher. De har inte släppt in ett mål under hela slutspelet. Även om det blir så att de kommer få klara sig utan Kevin De Bruyne som gick av skadad i kvartsfinalen mot Atlético har Pep en såpass bred och kvalitativ trupp att de ska kunna lösa det ändå. Gällande Benzema och hans målfarlighet så är jag väldigt imponerad av försvarsspelet i det blåa Manchester-laget, inte minst i det sista kvartsfinalmötet mot Atleti på Wanda Metropolitano.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester City kvalificerar sig till finalen 1,25

I vårat matchcenter hittar du mer odds på Champions League-semifinalerna!

Liverpool – Villarreal

Liverpools väg till semifinalen har inte varit helt utan komplikationer. Det har hackat en aning i Kloppbygget där jag tycker inledningen mot Inter i åttondelen var strålande. Där och då var de kanske världens bästa fotbollslag för stunden. I returen var det lite skakigt, vilket de även blev straffade för när Lautaro Martinez gjorde matchens enda mål. Mot Benfica i kvarten ryckte de upp sig och gjorde processen kort genom att inleda med att komfortabelt vinna borta. Villarreals CL-resa är helt otrolig då de avverkat storlagen, Juventus och Bayern München på sin väg till semin.

Vårat speltips

De regerande Europa League-mästarnas äventyr tar slut mot Liverpool i semin. Unai Emery har tagit laget så långt det är möjligt med det spelarmaterial han sitter på, vilket han gjort väldigt snyggt. Men Klopp och co är på en högre nivå än de flesta andra lag och när de petar i den där extra växeln är det nästintill omöjligt att hänga med. När det står en CL-titel på spel med Manchester City som motståndare i finalen är det en fest laget från norra England knappast kommer vika ner sig inför.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Liverpool kvalificerar sig till finalen 1,14