Spanska storklubben Barcelona kommer att behöva en ny tränare i sommar då Xavi har meddelat att han slutar i den katalanska klubben. Spelbolagen erbjuder odds på FC Barcelonas nästa tränare och vi ger dig en översikt över de bästa oddsen här.

Spela på Barcas nästa tränare hos Expekt!

Barcelona vann La Liga 22/23 förra säsongen, 10 poäng före rivalerna Real Madrid, som slutade på andra plats. Men resultaten har varit en besvikelse på senare tid och tränaren Xavi Hernández har beslutat sig för att avgå i sommar.

Odds på ny Barcelona tränare

Så Barcelona behöver hitta en ny tränare till nästa säsong för att leda dem tillbaka till La Liga-tronen och framgång i Champions League.

Och det finns ett antal intressanta kandidater till posten. Bookmakers har den framgångsrika Arsenal-managern Mikel Arteta som favorit, medan den tidigare Barca-försvararen Rafael Marquez också nämns som en möjlig kandidat.

Bland långskotten finns Pep Guardiola, och många Barca-fans kommer att hoppas på att locka Pep bort från sitt oljepengs-äventyr i Manchester City. På listan hittar vi även Graham Potter med ett odds på 26.00 hos Unibet.

Odds på FC Barcelonas nästa permanenta manager:

Tränare Högsta odds Spelbolag
Rafael Marquez 2,00
Hansi Flick 5,50
Mikel Arteta 9,00
Roberto De Zerbi 10,00
Thiago Motta 15,00
Unai Emery 21,00
Massimo Allegri 21,00
Thomas Tuchel 21,00
Julian Nagelsmann 21,00
Jurgen Klopp 34,00
Jose Mourinho 34,00
Marcelo Bielsa 41,00
Graham Potter 51,00

Mikel Arteta en av spelbolagens favoriter

Som ung, blivande talang dribblade Mikel Arteta runt i Barcelonas berömda La Masia-akademi och slog sig sedan in i Premier League i Everton och blev kapten i Arsenal under manager Arsene Wenger.

Mikel Arteta var assisterande tränare till Pep Guardiola i Manchester City innan han blev manager för Arsenal 2019.

Är Pep på väg tillbaka till Barcelona? Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Fansen drömmer om Guardiola och Jurgen Klopp

Pep Guardiola har varit manager för Manchester City sedan 2016 och efter förra säsongens Treble har han lyckats vinna allt med den engelska klubben. Så frågan är om Pep nu vill ha nya utmaningar och kan lockas till en comeback i Katalonien? 

Han har en nära koppling till Barcelona och var en del av den legendariske Johan Cruyffs Dream Team och Guardiola var också kapten för Barcelona. Pep Guardiola hade också stora framgångar när han var tränare för Barcelona från 2008 till 2012, där Xavi var bland de största profilerna tillsammans med Iniesta och naturligtvis Lionel Messi.

Liverpools manager Jürgen Klopp kommer också att vara ett populärt val och tyskarna kommer att vara fria på marknaden eftersom han har meddelat att han kommer att lämna Anfield i sommar.

Det blev både Premier League- och Champions League-triumfer för Jürgen Klopp, som inte har någon tidigare erfarenhet av spansk fotboll eller en koppling till Barcelona.

Här är Barcelonas senaste tränare

  • November 2021 till 30. juni 2024: Xavi Hernández 
  • August 2020 till 28. oktober 2021: Ronald Koeman
  • Januari 2020 till augusti 2020: Quique Setién
  • Juli 2017 till januari 2020: Ernesto Valverde
  • Juli 2014 till juni 2017: Luis Enrique
  • Juli 2013 till juni 2014: Gerardo Martino

FAQ: Barcelonas tränare

Här får ni svaren på de vanligaste frågorna om Barcelonas manager.

Vem är tränare för FC Barcelona?

Just nu tränar Xavi Barcelona men har meddelat att han lämnar klubben i sommar.

Vem blir Barcelonas nästa tränare?

Det är inte bestämt ännu, men enligt oddsen är Mikel Arteta just nu favorit att ta över tränarposten i FC Barcelona.