Samtidigt som stora delar av idrottsvärlden stannat av, lanserar i kväll Nordic Entertainment Group (NENT Group) ett helt nytt sportmagasin: Viaplay Sport Live.

Programmet kommer att sändas varje vardag.

– Det är ett föränderligt nyhetsläge kring hur covid-19 påverkar sporten, och det finns också ett behov till fördjupning när liveidrotten rycks från tablån, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Flera stora TV-profiler i Viaplay Sport Live

Ola Wenström programleder premiären av Viaplay Sport Live som kommer att sändas på streamingtjänsten Viaplay och Viasat Sport Premium.

– Vid sin sida har han Glenn Strömberg som har bott i Bergamo sedan tidigt 80-tal och som nu ligger i det mest utsatta området i Europa, samt Janne Blomqvist som precis kommit hem från de uppskjutna F1-tävlingarna i Australien. Även journalisten Erik Niva finns på plats i studion för att berätta om konsekvenserna för fotbollsvärlden, säger Per Nunstedt.

I det nya koncept kommer aktualitet varvas med bredare sportämnen.

– Viaplay Sport Lives tittare kommer att få se och höra de medarbetare som till vardags arbetar med våra stora sporträttigheter, samt gäster som kommer in med sitt perspektiv. För även om sportvärlden till stora delar har pausat så är behovet minst lika stort för att uppdatera sig om densamma i det läget som vi befinner oss i nu, säger Nunstedt.

Ola Wenström programleder premiärveckan

Viaplay Sport Live är tablålagt från 18.00 och beräknas pågå en timme, men med en så kallad öppen sluttid i formatet.

Ola Wenström programleder premiärveckan och Niklas Jihde står på tur att ta över programledarstolen nästa måndag. Suzanne Sjögren kommer att axla programledarrollen vid tillfälle och är också en av reportrarna för Viaplay Sport Live.

– I en tid då allt stängs ner och målas i svart är jag helt övertygad om att det är viktigt att bli påmind om att det normala kommer tillbaka. Det här programmet ska förmedla både det som händer just nu genom ett par sportglasögon, diskutera en mängd nya dilemman, förhoppningsvis kan vi också stilla lite abstinens i den här idrottsliga pausen. Vi kommer att vara din bästa kedjekompis i sportkarantänen, säger Ola Wenström.

Viaplay Sport Live sänds tills vidare på Viaplay och Viasat Sport Premium.

Gå direkt till Viaplay här för att se olika sportpaket

Välj mellan olika abonnemang och paket av kanaler!