Basket från NBA, kanske den största show som finns inom idrottsvärlden och med lite odds blir det inte precis sämre. Det är dags för slutspel i den amerikanska proffsligan i basket, och vi tittar till Bethards odds kring vem som kan tänkas ta hem det hela.

Odds

Superlågt odds på Warriors

Golden State Warriors mästare - 1,48, Bethard

Det här är sällsynt, att ett lag eller en spelare går in i en turnering eller det här fallet ett slutspel som en så stor favorit som Golden State Warriors från Oakland i det här fallet gör. Kan betraktas som berättigat dock. Dubbla regerande mästare, de har vunnit tre av de fyra senaste åren, och deras startuppställning består av fem spelare som alla får betraktas som att de är bland de 20 bästa i ligan. Dessutom tveklöst två av de fem bästa spelarna som finns, Stephen Curry, tidernas bästa skytt och Kevin Durant, kanske tidernas totalt sett vassaste poänggörare. Det kommer att krävas mycket för att favoriten ska falla.

Något som talar emot dem? En ganska betydande sak faktiskt.

De var inte det lag som vann flest matcher i grundserien. Visserligen vann de flest matcher i den västra konferensen som de tillhör, men inte i hela ligan. Allra flest matcher vann deras första utmanare.

Bucks första utmanare och favorit i öst

Milwaukee Bucks mästare - 8,00, Bethard

60 matcher vann Bucks under säsongen. 60 vinster och 22 förluster. Ett grymt facit. Den östra konferensen som alltid lite eller mycket, beroende på hur man ser det, svagare än den västra, men ändå, de vann mest.

Bra komplementspelare, absolut. Khris Middleton tog sig hela vägen till All Star-matchen i vintras, och får likt flera andra spelare i laget betraktas som stjärnspelare, men allt handlar ändå om den fantastiske greken Giannis Antetokounmpo. Kanske ligans bästa spelare i år, Giannis, kanske den spelare som blir vald till mest värdefull för sitt lag när det väl är dags för det, och inom något år högst troligt den absolut bästa spelaren av dem alla. Han kan emellanåt betraktas som otoppbar med sin kombination av längd, snabbhet, och styrka. Han är en maskin som ingen ännu lyckats klura ut hur det ska försvaras mot, trots att han komiskt nog inte har något skott. Är han mer än några meter från korgen när han tar avslut är han helt ofarlig. Men det hjälper inte då han kan ta sig till korgen nästan hur och när han vill. Motståndarna har provat med små snabba försvara mot honom, de har provat att låta sina största spelare försvara mot honom, men ingenting biter riktigt. Han är för stor för de små och för snabb för de stora. Den annars ganska ödmjuka greken har sagt det bäst själv. Han vet inte heller hur han hade burit sig åt för att försöka försvara honom. 

Något som talar emot Bucks? Hur mycket som helst. Som att de utan Giannis är ett högst mediokert lag, att de på senare år är väldigt färska som ett topplag, och mycket annat. Men de har Giannis, och har man honom, då har man i stort sett alltid chansen. Vinner Bucks i öst och går till final, ja då sitter man fint till med 8 gånger pengarna i odds.

Dags för Celtics?

Boston Celtics mästare - 14,00, Bethard

När Boston Celtics lyckades knyta till sig en då olycklig Kyrie Irving från Cleveland för ett par år sedan så kändes de plötsligt som det lag som de närmaste åren skulle utmana Warriors. De har de senaste åren haft massor av höga, fina draftval efter att för ett knippe år sen ha trejdat bort ett några föråldrade veteraner till Nets i en trejd som får bertaktas som en av historiens sämsta, av Nets vill säga. För Celtics var den fantastisk, och även om de i år inte haft sin allra bästa säsong, om de får till det nu i slutspelet, det kanske trots allt är dags. 

Mycket välcoachade, många bra spelare, de har det som krävs för att åtminstone utmana om att komma ut från öst och nå finalen. 

Men är de stora stjärnorna verkligen fortfarande på sin topp? Kanske inte riktigt, inte några av dem i alla fall, och därför är det väl ändå tveksamt. Deras riktigt stora chans kanske var för något år sen. 14 gånger pengarna i odds just nu hos Bethard.

Minst betrodda

Vill man ha riktigt, riktigt, riktigt höga odds, då ska man spela på Detroit Pistons, Orlando Magic eller Brooklyn Nets. De står alla just nu i 501 gånger pengarna hos Bethard. Man vet aldrig. Konstiga saker har hänt i idrottsvärlden förr. Kanske inte så konstiga, men konstiga.

Starta konto hos Bethard!