När PSG tog emot Napoli hemma i Paris så bjöds vi på en riktig rysare. PSG var den stora förhandsfavoriten och många hade förväntat sig ett franskt målparty. Men italienarna hade andra planer. Napoli var glödheta och skakade om PSG rejält efter Insignes mål i den 29 minuten. Det dröjde ända till 61 minuten i andra halvlek innan ett snöpligt självmål hjälpte PSG tillbaka in i matchen.

Båda lag att göra mål till 1,40 gånger pengarna hos Unibet*

• Förra matchen slutade 2-2
  • PSG måste trycka framåt från första minut vilket öppnar upp ytor
  • Napoli är ett offensivt lag

Rygga spelet hos Unibet

Men kort därefter, i den 77 minuten så kunde vi se Mertens göra 2-1 till Napoli. Antiklimax på Parc des Princes, publiken i chock! Skulle italienarna stjäla den på förhand klara PSG-vinsten? Det såg onekligen ut som det. Men när vi trodde att allt var klappat och klart så steg Di Maria fram och tryckte in ett riktigt fint mål i stopptid, vilket gjorde att PSG kvitterade och matchen slutade oavgjort: 2-2.

En väldigt bra insats av Napoli, en desto blekare insats av PSG som med hårsmån lyckades knipa oavgjort i denna match.

Neymar såg blek ut matchen igenom och även om Mbappé som alltid när han får löpbollar är riktigt farligt så kändes Napoli genomgående mycket farligare än PSG i denna match. Att PSG sällan ställs mot särskilt tufft motstånd i sin liga brukar visa sig när man möter bättre lag i Champions League.

Denna match var inget undantag. PSG vill vara det bollförande laget, rulla runt bollen i sitt tempo och detta fungerar väldigt bra i ligan - Men när man möter lag som Napoli och Liverpool som spelar en anfallsinriktad fotboll med hög press så är det märkbart väldigt tufft för det franska huvudstadslaget. Man har liksom inte den där extra växeln att växla upp med när motståndarna ökar tempot. Då spelar inte individuella kvalitéer särskilt stor roll.

Ett viktigt returmöte

Nu är det dags för ett viktigt returmöte där PSG verkligen måste prestera. Man ligger nämligen på en väldigt svag tredjeplats i gruppen, efter Napoli då man förlorade borta mot Liverpool i slutet av September. En vinst i detta dubbelmöte gör att man tar sig förbi Napoli i tabellen vilket självklart är av yttersta vikt för laget. Skulle man istället förlora matchen, ja då kan man riskera att åka ur Champions League redan i gruppspelet.

Napoli spelar en anfallsinriktad fotboll och kommer att göra det även på hemmaplan. PSG måste av ovannämnda anledning gasa på redan från start och få ett tidigt ledningsmål så att man slipper riskera att hamna i baksätet som i förra matchen. Jag tror därför att PSG kommer att ösa på redan från avspark vilket kommer öppna upp ytor för Napoli - Som är målfarliga när man får läge.

Jag tror därför att matchen kommer att bjuda på många mål precis som senaste mötet i Paris. Båda lag att göra mål är ett spel som lockar oerhört mycket. Hos Unibet* får du 1,40 gånger pengarna för "Båda lag att göra mål":
Det går också att spela på över 2,5 mål till 1,46 gånger pengarna hos Unibet*.

Oavsett vad så är jag övertygad om att vi kommer bjudas på en riktigt offensiv tillställning med många mål. Och det ska bli väldigt spännande att se hur denna match slutar.