Det är lottat och klart i US Open i tennis. Påverkade lottningen något när det gäller oddsen på slutsegrare? Ganska mycket faktiskt. 

Obegripligt nog har oddset på Djokovic som slutsegrare sänkts efter att lottningen gjorts, trots att han fick den sämsta lottning man kan tänka sig. Han kommer behöva slå Wawrinka eller Anderson redan i åttondelen och sen drog han sin ultimata mardrömslott i kvarten, Medvedev som han förlorat mot två gånger i rad mot, senast för bara några dagar sen i Cincinnati. Ovanpå allt, han fick också Federer på sin halva av lottningen. Djokovic spelas nu till 2.10, totalt ospelbart sett till hur lottningen föll ut.

Stort spelvärde på Nadal i US Open

Var har då värdet hamnat?

Det har utan tvekan hamnat på Nadal. För han har rena motorvägen mot finalen. Som jag ser det finns det inga stora hot tidigt överhuvudtaget

Även om han kommer behöva slå en någorlunda bra spelare i semifinal, vem det än blir, brukar Nadal växa av bra lottningar. Den här gången fick han en så bra lottning att det inte skulle gå att göra det bättre om man ens fick placera ut spelarna som man vill.

Nadal till 4,50, det är nu ett kanonodds med tanke på hur god hans finalchans är, och ännu mer, med tanke på hur stor risk det plötsligt är för Djokovic att missa finalen.

Spela Nadal till 4.50 hos Bethard

Läs gärna också vår stora guide inför US Open.