Dags för Merseyside-derby när Everton tar emot rivalen Liverpool på Goodison Park. Det är ett Liverpool som siktar på att ta tillbaka serieledningen från Manchester City som med sin seger under lördagen gick förbi med två poäng, dock har Liverpool en match mindre spelad. Båda lagen kommer med klara segrar i sina senaste matcher och har således självförtroende, även om Liverpools form är betydligt bättre än hemmalagets. 

1X2 odds, Everton - Liverpool, Sön 3 mar 2019 at 17:15

Everton

Lika

Liverpool
 ​​​​​​

Hemmalaget Everton

Everton vann sin senaste match borta mot Cardiff med 3-0 och det behövdes för den senaste tiden har inte varit rolig för "The Toffees" som dessförinnan hade fem förluster på de sex senaste matcherna. Laget vars mål är att vara "best of the rest", d.v.s precis efter topp 6, är inte nöjda med den 10:e placering som är fallet just nu. En seger mot Liverpool innebär ingen extrem förändring förutom att hemmalaget tar sig upp på en nioende plats i tabellen och närmar sig Wolves som just nu ligger på sjunde plats. Nu borde det finnas motivation ändå då Everton säkerligen inte vill att Liverpool ska ta sin första ligatitel på 29 år. 

Inför matchen har lagets portugisiske tränare Marco Silva tillgång till hela laget sånär som vänsterbacken Leighton Baines.  Det finns en del offensiva vapen i hemmalaget där islänningen Sigurdsson får ses som den största stjärnan. Med sina 12 mål på 31 matcher är han Evertons bästa målskytt för säsongen. Tätt bakom honom hittas brasilianaren Richarlison som svarat för 11 mål under sin första säsong på Goodison Park. Lägg till att Theo Walcott, Bernar och Calvert-Lewin också finns som anfallsvapen och det är något märkligt att Everton inte ligger högre upp i tabellen. Framförallt med tanke på att laget har bra spelare i defensiven också med Kurt Zouma, Seamus Coleman och målvakten Stekelenburg.

Over/Under odds, Everton - Liverpool, Sön 3 mar 2019 at 17:15 Linje: 2,5

Över

Under

Bortalaget Liverpool

Efter stora problem med målskyttet den senaste tiden studsade Liverpool tillbaka senast hemma mot Watford och vann med hela 5-0. Innan dess hade laget fyra oavgjorda på de fem senaste matcherna varav två  slutade 0-0 och två 1-1. Ska laget vinna sin första ligatitel på 29 (och första Premier League-titeln någonsin) krävs det vinster i matcher som denna, framförallt när City fortsätter att vinna. Mot Everton är Liverpool klara favoriter enligt spelbolagen men laget hade problem i förra matchen mot sina stadsrivaler. Det var inte förens i 96:e minuten som de rödklädda lyckades avgöra när Origi fick in bollen i nätet. 

I bortalaget finns med det mängder med spelare som kan göra det och självklart riktas många blickar mot största stjärnan Salah från Egypten. Med sina 20 mål på 37 matcher är han klubbens bäste målskytt. Dock är det en annan spelare som känns hetare just nu för bortalaget. Sadio Mané har svarat för sex mål på sina sex senaste ligamatcher och är tvåa bakom Salah i den interna skytteligan med sina 15 mål. 

Inför Everton - Liverpool

Det brukar bli målsnåla historier när lagen möts på Goodison Park. De senaste fyra mötena på arenan har slutat i under 2,5 mål. Everton har inte lyckats göra mål i de två senaste derbyna mot Liverpool och har inte vunnit ett derby sedan 2010. Sedan dess har det spelats 18 Merseyside-derbyn utan att de blåklädda har vunnit. På de 18 senaste matcherna har Liverpool vunnit 8 medan 10 matcher har slutat oavgjort. 

Liverpool har gått som tåget i ligaspelet under säsongen men samtidigt har 2019 inte blivit vad laget hoppats på. På de 10 matcher som Liverpool har spelat under året har man 4 vinster, 4 oavgjorda och 2 förluster, den vinstprocenten håller inte under resten av säsongen om det ska bli en Premier League-titel. Matchen mot Everton blir inte avgörande men en vägvisare om hur det kommer gå under våren för titelaspiranten.

Anytime Goalscorer odds, Everton - Liverpool, Sön 3 mar 2019 at 17:15

 ​​​​​​