Snart Masters! Som den uppmärksamme redan noterat händer det mycket på Betting.se just nu. Vi uppdaterar oss, vi tar in nya experter inom olika idrotter, och nu har turen kommit till golf. Lagom till Masters som startar om några dagar har vi en ny golfexpert.

Vi tog oss ett snack med Niklas Andersson, som kommer guida oss genom golftävlingarna framöver.

Masters

Berätta lite kort om dig själv som golfare Niklas, är du bra?

Jag är en golftokig 37-åring som nådde en liten milstolpe föregående säsong när jag klev över på rätt sida om hcp 0. När jag inte spelar själv så ser jag på golf varje vecka ,allt från USA och någon strötimme från Europa. Tycker allt med tips på golf är oerhört intressant. Det lite speciella med just golfen är att det ofta är så att merparten av startfältet har en chans att vinna, kanske inte så vanligt i andra idrotter. Det gör det extra kul, tycker jag.

Håller du med om att det är något särskilt med Masters? Vad är det som gör turneringen så speciell?

Masters är golf! Det blir liksom inte bättre än så. Samma bana, samma pinnplaceringar, samma blommor. Allt är sig likt och det ur en positiv synvinkel. Man känner igen sig, man får fram sina fina minnen.  Från par 3-tävlingen på onsdagen till söndagens avslutning, magi!

McIlroy favorit i Masters

Enligt oddsen är Rory McIlroy favorit före Dustin Johnson och Justin Rose. Vad ger du den trion för chanser?

Rory är i mina ögon bara bäst, sen så är det största problemet att han inte nästan verkar vilja vinna ibland. Han har sett oförskämt het och taggad ut på slutet och har säkerligen siktat inställt på Masters ett tag nu. Han blir sjukt svårstoppad tror jag. Tror inte att Johnson eller Rose blir hans största utmanare, så där sitter oddsen lite snett.

Spela på McIlroy till 8 gånger pengarna hos Unibet

Tiger Woods då, det är nog många som håller en extra tumme för honom. Vad tror du om hans chanser?

Tiger är Tiger. Jag kan ju erkänna att jag aldrig varit ett stort fan av honom. Jag tror inte han kommer vinna någon mer major i sitt liv, så nej, ingen peng på honom som vinnare.

Vilka andra spelare tror du kan vara med på söndagen och göra upp om den gröna kavajen? Finns det några ”skrällar”?

Här börjar det bli intressant. Francesco Molinari tror jag mycket på, ingen superskräll men han kommer bli superfarlig med sitt stabila järnspel och puttning. Rafa Cabrero-Bello är klart värd en peng på till högt odds, har visat fin form på slutet och är nästan alltid med och hugger i stora tävlingar. Jordan Spieth har efter en evighet med miserabelt spel mirakulöst hittat nån sorts form denna helg på Valspar Championship. Har han kvar en uns av den formen så blir han farlig på Augusta där han trivs jättebra.

Och avslutningsvis, svenskarna. Vad kan du säga om dem? Kan någon av dem överraska och hur långt kan det räcka i så fall?

Har stora förhoppningar på Henrik Stenson denna gång. Har spelat klart bättre på slutet och var nog den som spelade bäst under matchspelet förra veckan trots torsken mot den överjävliga dansken i kvarten. Han har nu hittat en ny caddie och saker och ting börjar nog komma på plats. Puttade riktigt bra och järnspelet börjar sitta mer och mer. Till 50-60 gånger pengarna är Stenson absolut spelbar. Tror riktigt mycket på att han är med långt fram på söndagen och fightas om den gröna kavajen! Alex Norén har tyvärr inte visat någon form efter Ryder Cup, annars så vill jag gärna tro att Augusta passar honom rätt så bra med hans potential med att "skapa" slag!

Spela på Stenson Topp 10 till 5.50 här hos Bet365

Förresten, vi måste ju fråga, hur många slag skulle du gå runt Augusta på med samma förutsättningar som under Masters?

Oj! En riktigt riktigt bra dag så vill jag drömma om att hålla det under 90. Men förmodligen puttar man bort sig och kryper i mål på ca 100 slag.

Med andra ord, det är en rätt tuff utmaning som väntar spelarna på Augusta kommande vecka. Vi tackar Niklas för den här gången och inväntar hans speltips här på sajten när det närmar sig första start på torsdag.

Unibet
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta