En riktig mästerskapsmatch i Premier League väntar på söndag klockan 17.30. Topplaget Manchester City får besök av Liverpool, som bara ligger en poäng efter i tabellen. I Bettings upptakt till matchen hittar du bland annat de bästa oddsen på City – Liverpool.

Med åtta omgångar kvar är det fortfarande oerhört spännande vilka av dessa två som i slutändan blir engelska mästare 2022. Manchester City leder med en poäng ner till Liverpool inför mötet mellan de två storklubbarna på Etihad, söndag klockan 17.30.

De två engelska mästerskapskandidaterna var båda i aktion på tisdagskvällen i Champions League, turneringen där båda har tagit sig till kvartsfinal. City spelade hemma mot Atlético Madrid och vann med 1-0 där Kevin De Bruyne gjorde målet. City mötte ett väldigt, väldigt defensivt Atlético-lag som hade en tydlig agenda och som skulle komma från Etihad med en acceptabel utgångspunkt inför nästa veckas returmatch i Madrid.

Liverpool var i Lissabon i sin midweek-match, där Benfica väntade på Estádio da Luz, här säkrade Jürgen Klopps lag en seger med 1-3, och det är svårt att föreställa sig att Liverpool skulle kasta bort den ledningen i returen på Anfield i nästa vecka.

Speltipset om matchen läser du här!

Odds på Manchester City - Liverpool

Nedan hittar du de bästa oddsen på Manchester City - Liverpool. Matchen börjar på söndag klockan 17.30 och du kan se matchen live på Viaplay.

(1X2) - högsta odds på Manchester City - Liverpool Högsta odds Spelbolag
Manchester City 2,08
Oavgjort 3,85
Liverpool 3,45
(Över/Under 2.5 mål) - högsta odds på Manchester City - Liverpool Högsta odds Spelbolag
Över 1,71
Under 2,20
(Draw No Bet) - högsta odds på Manchester City - Liverpool Högsta odds Spelbolag
Manchester City 1,54
Liverpool 2,59
(Båda lagen gör mål) - högsta odds på Manchester City - Liverpool Högsta odds Spelbolag
Ja 1,61
Nej 2,33
(Spelare att göra första målet i matchen) - högsta odds på Manchester City - Liverpool Högsta odds Spelbolag
Mohamed Salah 6,75
Riyad Mahrez 7,00
Raheem Sterling 7,50
Diogo Jota 8,50

Oddsen uppdaterades senast 8/4/2022, kl:15:55

Jürgen Klopp och Pep Guardiola har mött varandra 22 gånger tidigare, och båda tränarna har vunnit nio gånger i de inbördes mötena. Fyra gånger har det slutat oavgjort.

Det sista mötet mellan de två ägde rum i början av oktober förra året, och här slutade det 2-2 på Anfield. Liverpool tog ledningen två  gånger om i matchen

Troliga startelvor

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Sterling, Foden, Grealish

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Keïta, Fabinho, Thiago - Salah, Mané, Jota

I matchen mot Atleti var City utan Kyle Walker som satt i karantän, men högerbacken är återigen tillgänglig på söndag och han kommer med största sannolikhet att ingå i startelvan. City är dock fortfarande utan skadade Rúben Dias.

Jürgen Klopp tog med Luis Díaz från start i Lissabon, där colombianen var utmärkt då han levererade både assist och mål. Det mesta lutar dock åt att Díaz får starta på bänken i söndagsmötet på Etihad. Anledningen till det är att Diaz är femtevalet av spelarna i fronttrion.