Champions League på schemat och tisdagen bjuder på två heta matcher, en ifrån Leverkusen och i Tyskland och den andra ifrån Manchester i England. 
Tät match att vänta BayArena
Leverkusen återfinns först på en åttondeplats i tyska Bundesliga, något som man självklart inte är nöjda med. Resultaten har varit ojämna när man blandat imponerande insatser med några riktiga bottennapp. I Champions League-gruppspelet gick man obesegrade genom samtliga sex matcher och slog bland annat tillbaka Monaco med hela 3–0 på hemmaplan. Efter vinteruppehållet har man tre segrar och två förluster vilket visar på ojämnheten i lagets prestationer. Stort avbräck inför kvällens match är Hakan Calhanoglu som blir borta minst säsongen ut samt Lars Bender som är högst osäker till start.

Atletico Madrid har varit något utav en besvikelse i ligaspelet under denna säsong och får nu satsa fullt ut på Champions League. I helgen slog man tillbaka Sporting Gijon med 4–1 efter att ha gjort tre mål efter minut 80. Saknas till kvällens match gör Tiago, Jan Oblak och Juanfran.

Styrkan hos Atletico Madrid ligger i det taktiska och man kommer säkerligen vara nöjda så länge det står 0–0 på resultattavlan. Man har kvalitet framåt för att ställa om mot Leverkusen men fokus lär ligga på att inte släppa till något bakåt. Frågan är om Bayer Leverkusen, med ett par avbräck, har kvalitet nog att störa Atletico Madrids försvarslinje. Det luktar målsnålt om denna match med ett oavgjort resultat eller en knapp seger för bortalaget som utgång.