Världsmästerskapet i League of Legends, Worlds 2023, är det främsta evenemanget inom e-sportvärlden och Sydkorea står som värd för det kommande mästerskapet, med finaspel i huvusdtaden Seoul och Gocheok Sky Dome med plats för dryga 17 000 E-sport fanatiker. Matcherna genererar ett enormt intresse och lockar tittarsiffror som kan jämföras med världsevenemang som Super Bowl. 

Spela på LoL Worlds finalerna hos SpeedyBet!

Worlds är också en godbit för bettingintresserade och när världens bästa lag samlas på ett och samma ställe kommer fansen bakom LOL esports betting att ha stora valmöjligheter. Se vilka spelbolag som har odds på esports betting.

Finalen i League of Legends Worlds 2023

Odds på vem som vinner LoL worlds 2023 samt blir MVP.

Odds vinnare Högsta odds Spelbolag
T1 1,30
Weibo Gaming 3,50

Odds final MVP Högsta odds Spelbolag
Faker (T1) 1,83
Zeus (T1) 6,50
Gumayusi (T1) 6,50
Oner (T1) 7,50
Keria (T1) 8,00
TheShy (WBG) 10,00
Xiaohu (WBG) 13,00
Light (WBG) 16,00
Crisp (WBG) 29,00
Weiwei (WBG) 34,00

Spelschema för League of Legends Worlds 2023

Världsmästerskapet i LOL innefattar de 24 bästa lagen i världen och årets turnering i Sydkorea består av:  

  • Fyra lag från Kina, Korea och Europa 
  • Tre lag från Nordamerika 
  • Två lag från Sydostasien, Vietnam 
  • Ett lag från Brasilien, Japan, Latinamerika, Oceanien och Turkiet

Du kan följa LOL:s odds för att få en uppfattning om vilket lag som är favorittippad att vinna mästerskapet och därmed kamma hem en rejäl vinstsumma på 2,25 miljoner dollar.  

Odds på LOL Worlds Odds vinnare 2023 

De flesta etablerade bettingbolagen erbjuder spel på LOL Worlds Odds och man kan även hitta kampanjerbjudanden från specialiserade League of Legends bettingsidor. Att satsa och betta på LOL är precis som att betta på alla andra sport- eller E-sportspel.  

Innan du satsar, kolla in Worlds Odds. Precis som i andra sporter varierar oddsen hos olika bettingsidor och högre LOL odds innebär en högre potentiell vinst.  

Enligt bettingbolagen är de vanligaste betten vid LOL-Worlds 2023 att välja en turnerings- eller matchvinnare men bettingbolag kan uppvisa ett varierande utbud av spelformer och bett under mästerskapet. Det finns många varianter av LOL betting där du till exempel kan satsa på det bästa laget från regionen, lagets head-to-head, över- och undervinster, turneringens MVP eller den första spelaren som får 5 Champion kills och många fler bet. 

Vem vinner LOL Worlds Odds? 

Med undantag för de två första åren dominerar numera lag från Korea och Kina LOL Worlds odds för League of Legends-turneringarna. Vilka som är toppfavoriter har dock utkristalliserat sig efter en hård och tuff säsong och man kan konstatera att det finns många utmanare inför årets turnering. Nedan listas några av favoriterna till årets turnering: 

JDG Gaming är en regerande mästare från den kanske starkaste LPL-regionen. Speloddsen för League of Legends bekräftar lagets dominans hittills under året och turneringen. Ruler har redan utnämnandet som MVP i en final på sitt CV, Kanavi är en värdefull tillgång för laget och Knight är också en otrolig spelare som utmanar Ruler gällande att bli MVP. Även 369 är en lirare som kan komma smygandes bakom med otrolig potential. 

T1 är en koreansk favorit som gjorde en utmärkt insats i LCK. Laget har en otrolig blandning av talanger, med Zeus och Keria som lagets stora stjärnor. T1 är det lag som ska kunna utmana JDG Gaming i årets final av LoL worlds 2023.

Bilibili Gaming även kallat BLG är en klubb från Kina som sedan man grundades 2017 varit med och utmanat de allra bästa lagen inom LoL-världen.. Inför årets final rankas man som nummer tre och i laget återfinns JDGs gamla stjärna, Yagao.  

Weibo Gaming denna klubb grundades 2016 och kommer även den från Kina. Klubben ägdes tidigare av välkända Suning.com. Största stjärnan i Weibo Gaming idag heter Xiaohu. I finalen 2023 i Sydkorea rankas man som en klar outsider och sist av de fyra medverkande lagen.

Om LOL Worlds Odds - struktur och format 

Innan mästerskapet inleds genomförs en kvalificeringsturnering som i år ägde rum i Seoul. I den första omgången deltog 12 lag i fyra grupper. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till den andra omgången. I den andra kvalomgången möts åtta lag som var vinnare i gruppspelet mot andraplacerade lag från andra grupper. Slutligen går fyra vinnare i bäst av fem matcher vidare till slutspelet, där de möter 12 lag som är seedade och därmed innehar en direktinbjudan till huvudturneringen. 

Gruppspelet i huvudturneringen spelas i Seoul och avgörs mellan 16 lag. De delas in i fyra grupper och varje grupps två bästa lag går till slutspel. De bästa av de bästa kommer till Busan, Sydkorea för kvartsfinalerna. Riot Games har i sina 12 världsmästerskap anordnat semifinaler i Atlanta, Georgia, medan Gocheok Sky Dome i Seoul kommer att vara värd för världsmästerskapets finaler i en bäst-av-fem-serie. 

Hur spelar man på League of Legends World Championship 2023? 

League of Legends betting odds ändras från omgång till omgång och om du har en favorit kan oddsen förbättras eller sjunka dramatiskt beroende på deras prestationer. Om du placerar ett spel innan kvalificeringsturneringen bör du titta på resultaten från preliminära tävlingar och turneringar under året som varit.  

Du bör också kontrollera hur lagen klarade sig i tidigare Worlds och om det har skett några ändringar i lagens laguppställning. Det finns många väletablerade nyhetssidor inom E-sport och världsmästerskapets officiella hemsida uppdateras ständigt med aktuell händelseutveckling som kan vara till fördel när du ska leta efter de bästa LOL Worlds 2023 odds.  

När du har samlat på dig all viktig information kan du därefter börja söka efter de bästa bettingsidorna för League of Legends odds. Några av de mest väletablerade och högprofilerade plattformarna med de bästa oddsen är bland annat, Betsson*,, Bethard* och Snabbare*

Spelbolag med bäst odds på League of Legends World Championship 2023

Här följer några bettingsidor med svensk licens som erbjuder odds på LoL worlds 2023.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 500 kr i bonus!
För sportälskare!
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, 6x omsättningskrav på sport, 1.80 min odds. Bonusen är giltig i 60 dagar

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr
Villkor och krav:  Referera till NordicBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr. Min insättning 100 kr.

Tidigare vinnare av LOL Worlds 

Den första upplagan av världsmästerskapet i LOL hölls i Sverige där det europeiska laget Fnatic vann genom att besegra Against All Authority. Därefter har asiatiska lag dominerat Worlds, och här är listan över de tidigare vinnarna: 

2012 -Taipei Assassins 
2013 - SK Telecom T1 
2014 - Samsung White 
2015 - SK Telecom T1 
2016 - SK Telecom T1 
2017 - Samsung Galaxy 
2018 - Invictus Gaming 
2019 - FunPlus Phoenix 
2020 - DAMWON Gaming 
2021 - Edward Gaming 
2022 - DRX

VANLIGA FRÅGOR: League of Legend World Cup finales 2023

Här följer de vanligaste frågorna om LoL worlds 2023.

Vem är favorit att vinna LOL Worlds 2023? 

Bettingbolag och E-sportanalytiker ser JDG Gaming som en klar favorit att vinna allt i Sydkorea 2023. Det kinesiska laget har konsekvent uppvisat en god form under årets matcher och står därmed som favoriter till att bli världsmästare. 

När börjar LOL Worlds? 

Tävlingen inleddes den 10 oktober och finalen äger rum den 19 november i Sydkorea.

Vad får LOL Worlds-vinnaren? 

Vinnaren av LOL World teams får en unik trofé som väger hela 20 kilo (originalet var vägde 35) som kallas Summoner's Cup, 489 500 dollar i prispengar och prestige i E-sportvärlden. 

Var kommer finalen att spelas? 

Gocheok Sky Dome i Seoul står som värd för finalen i LOL 2023.

Hur tittar man på LOL Worlds? 

Riot Games officiella Twitch-kanal sänder världsmästerskapet med förstklassiga experter som kommenterar matcherna. Förutom Twitch-strömmen kan du titta på turneringen i live stream på olika bettingsajter.