Krislaget Hamburg har gjort en riktigt svag säsong, och ligger för närvarande på kvalplats ner till 2. Bundesliga. Det är inget annat än en rejäl besvikelse för ett HSV som har stora ambitioner. Efter en historiskt svag inledning med endast tre poäng på de elva första matcherna har man spelat upp sig rejält och plockat en del poäng. Formen är dock svårbedömd även om de senaste fem matcherna har inbringat respektabla 10 poäng. Ett helt ok facit kan man tycka, men då ska det tilläggas att det i en av matcherna, blev förlust mot Bayern München med hela 8-0. Senaste matchen studsade man dock tillbaka och slog Hertha Berlin med 1-0 efter mål av ingen mindre än Albin Ekdal. Det var för övrigt hans allra första Bundesliga-mål någonsin.

För Ekdals del har den här säsongen inte riktigt blivit vad han och många andra förväntade sig. Skador har blandats med petningar och dessutom har han faktiskt fått spela mittback några matcher. Knappast en idealisk situation med andra ord. Men efter målet senast bör han få förnyat förtroende, och vem vet, kanske målformen håller i sig? Inför dagens match är det bara mittbacken Mergim Mavraj som saknas.

Bortalaget Borussia Mönchengladbach kommer till spel utan några större skadebekymmer, det är egentligen bara Thorgan Hazard och Ibrahima Toure som skulle varit nära en startelva. Laget har efter en riktigt medioker höst nu ryckt upp sig ordentligt. Ruhr-laget har 5 segrar på de 6 senaste matcherna. Man kommer närmast från en het drabbning i Europa League-åttondelsfinalen mot Schalke 04. Slutresultatet skrev till 1-1, och som vanligt startade Oscar Wendt på vänsterbacken.

Dagens match bör bli mycket målrik, Hamburg är ett lag släpper in enorma mängder mål. På 27 matcher har de släppt in hela 45 mål, och med det är man sämst i ligan. Mönchengladbach å andra sidan har en tendens att göra många mål. Dagens speltips hittar vi hos LeoVegas*!

Hamburg vs Mönchengladbach över 2.5 mål 2.04@LeoVegas