Det är inte bara friidrotts-VM som är aktuellt när det kommer till löpning och konditionsidrott. Under lördagen avgörs Lidingöloppet 30 kilometer och på startlinjen finns ett bekant namn från längdlandslaget. Stjärnskottet Frida Karlsson är en av huvudfavoriterna.

Tidigare har Therese Johaug visat att hon är en klart duglig långlöpare. Norskan dominerade nationsmästerskapet och visade att lätta ben och starka lungor är en bra kombination även när det kommer till sommarsport.

Frida Karlsson har vunnit lilla Lidingöloppet nio gånger och har dessutom varit med i friidrottslandslaget. Hon deltog i både ungdoms-EM och Finnkampens ungdomslandskamp.

A Lennart Julin tror på Frida Karlsson i Lidingöloppet

I en intervju med SVT Sport berättar friidrottsexperten A Lennart Julin att han tror på en tid ner mot 1:55 för Frida Karlsson.

– Hon borde kunna hänga med bra i täten, säger han till sportkanalen.

Visst finns frågetecken för både form och hur Frida Karlsson ska klara belastningen, som är helt annorlunda gentemot ett längdlopp. Men bara det att hon ställer upp tyder rimligtvis på att träningen gått som planerat.

Enligt experterna bjuder inte startfältet på någon jättekonkurrens, även om det såklart finns bra löpare i fältet. Oddset på 4 gånger pengarna kan dock vara generöst nog... 

  • Uppdaterat tävlingsdagen: Frida Karlsson meddelar att hon inte ställer upp på grund av skadekänning.

Vinner Frida? 4 gånger pengarna!

Aftonbladet TV livesänder Lidingöloppet

Lidingöloppet snackas upp i Aftonbladet TV från klockan 12:00 under lördagen. Sedan får tittarna följa både damer och herrar från start klockan 12:30 till målgång vid 14:30-tiden.

Sändningen leds av kommentatorerna Mårten Frendelius och Rickard Olsson. De gör intervjuer före och efter loppet och guidar tittarna genom hela loppet.

Med grafik och GPS-bevakning får tittarna fördjupad information om banan och kan se var löparna befinner sig och hur de ligger till i loppet.

LeoVegas erbjuder odds på Lidingöloppet

Oddset finns hos LeoVegas som erbjuder många olika odds på uthållighetsidrott, samt har ett brett erbjudande under stundande friidrotts-VM.

100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet