Längtan är över och det är äntligen dags för Champions League-slutspelet att ta fart. Först ut är Benfica – Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain – Barcelona, två matcher där vi nästan kan garantera mål.
 

Det stora testet för Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain har gått som tåget under 2017 i ligaspelet och radat upp segrar. Man ligger trots detta endast tvåa i ligan bakom Monaco som visat sig vara nästintill ostoppbara denna säsong. Hemma på Parc des Princes har man inte förlorat en match sedan mars förra året vilket gör att motivationen är hög inför kvällens drabbning. Det är med en del tunga avbräck man tar sig an Barcelona ikväll då både Thiago Motta och Thiago Silva saknas.

Barcelona tog en rutinmässig seger i helgen borta mot Alaves med 6–0 och behövde inte förta sig alltför mycket. Aleix Vidal ådrog sig en allvarlig skada men bortsett från det så är det i stort sett bästa möjliga lag på banan ifrån Luis Enrique. Vi vet alla vad Messi, Neymar och Suarez är kapabla till och det vill verkligen till att PSG är med från start om detta dubbelmötet ska leva vidare efter kvällens match.

Kvällens båda lag har en tendens att springa på varandra i Champions League-slutspelet och inget undantag i år. De tre senaste matcherna lagen emellan har slutat med seger för Katalanerna och med tanke på de tuffa avbräcken i PSG kan vi återigen få se en seger för Barcelona. En jämn match är att vänta men med Barcelona som knappa favoriter. Ett annat spel som känns klart intressant är PSG 0, -0.5 Gula kort då fransmännen känns klart mer fysiska i sitt spelsätt, 2.00 gånger pengarna.