På tisdag den 27:e gäller det för United och Juventus att vinna sina respektive Champions League matcher i grupp H. Juventus har 9 poäng, United har 7 poäng, Valencia ligger tätt efter på 5 poäng och kan fortfarande skrälla och ta sig vidare från gruppen. Om de går och vinner sina sista matcher kan de till och med sluta på topp i tabellen.

Om detta scenario ska bli realitet får Juventus endast spela en oavgjord match och förlora mot Valencia på tisdag. Jag tippar själv på att det inte kommer att inträffa, men det är inte omöjligt och gör grupp H så levande.

United kommer att vinna på tisdag mot Young Boys, motståndet är för lätt, plus att de har fördel av att spela på Old Trafford. Det som dock kan ställa till det för United är bortaplan i sista omgången i Spanien på Mestalla stadion.

Vägen tillbaka för Valencia

Valencia har efter många år tagit sig tillbaka till fotbollens finrum, Champions League. Finanskrisen 2008 drabbade staden oerhört hårt och satte sina spår även i fotbollslaget. Valencia var sent 90-tal, tidigt 2000-tal ett av Europas bästa lag. 2 Champions League finaler lyckades de spela till sig, men de förlorade båda finalerna.

Laget tränades då av Rafa Benitez som vann ligan med Valencia 2004. Rafa Benitez lämnade klubben för Liverpool efter att de vann ligan och det var egentligen där det började gå utför för laget. Valencia har trots alla motgångar med b.la finanskris och storspelare som lämnat klubben tagit sig tillbaka igen, och därför skulle det vara så oerhört roligt att se laget ta sig vidare från gruppen.

Tottenhams form inför Champions League mötet med Inter

Tottenham går starkt in i veckans Champions League omgång med 3-1 vinsten i London derbyt mot Chelsea. Tottenham gjorde säsongens bästa match i helgen, Chelsea var inför mötet obesegrade i Premier League.

1X2 odds, Tottenham Hotspur - Inter, Ons 28 nov 2018 at 21:00

Tottenham Hotspur

Lika

Inter

De flesta hade nog inte tippat på en sådan överkörning som ägde rum på Wembley på lördagskvällen. Det var fotbollspoesi, särskilt att se Son glida igenom Chelseas försvar som att han inte har gjort något annat i sitt liv. Det såg så lätt ut, Messi/Maradona klass på det målet.

Jag hoppas att segern mot Chelsea var vändningen för Tottenham som trots att de ligger högt i tabellen har fått kämpat hårt och det har inte sett så snyggt och enkelt ut som det gjorde mot Chelsea. Det har liksom inte lossnat förrän nu, spelarna har varit trötta, skador har drabbat truppen, VM baksmällan har legat kvar. Det har sett oinspirerat ut.

Tottenham och deras chanser att ta sig vidare från grupp B

På onsdag gäller nästa stora uppgift för Tottenham. Inter kommer att stå för motståndet på Wembley. I Icardi har Inter en avslutare i värdsklass som kan ställa till det rejält om han får chansen. Viktigt att Tottenham har koll och inte ger honom några ytor att röra sig på. Då kan det sluta i tragedi.

Over/Under odds, Tottenham Hotspur - Inter, Ons 28 nov 2018 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

Som det ser ut så kommer Jan Vertonghen att starta mot Inter och bilda mittbackspar med sin landslagskollega Toby Alderweireld, Vertonghen som har varit borta p.ga skada, i och med  detta så ser mittbacksuppsättningen betryggande ut. Christian Eriksen som spelade mot Chelsea har också varit skadad.

Det märks direkt vilken effekt han har på laget och hur alla höjer sig ett snäpp när han spelar samt vilken kreativitet anfallsspelet får med hans närvaro, eftersom att han är den stora kreatören.

Hur slutar Tottenham – Inter?

Tottenham måste vinna mot Inter om de ska gå vidare till slutspel. Mitt tips är att det kommer bli en väldigt jämn drabbning, och Tottenham kommer försöka med att chocka Inter med snabba kontringar och ställa om snabbt från försvar till anfall vilket de gör i världsklass när de är på det humöret, Inter kommer att backa hem hela laget och köra långa bollar på Icardi, hoppas på att han får in en boll, så att de kan åka hem med en 1-0 vinst.

Tottenham kommer att vara för starka för Inter och kommer slutligen att lyckas lirka sig igenom Inter’s 9 mannaförsvar och Harry Kane gör matchens enda mål. Det blir 1-0 till Tottenham.