Den långa väntan är över. Lördagen den 6e oktober återvänder äntligen superstjärnan Conor McGregor tillbaka till oktogonen efter en lång paus från sporten. Han utmanar den nuvarande UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov som hittills varit orubblig i sin karriär. Oavsett hur man vrider och vänder på, kommer detta att bli den absolut största kampen i sportens historia. Här nedan kan du ta del av vår uppladdning inför Khabib vs. McGregor samt kika närmare på de odds som ligger ute.

Missa inte: Odds & speltips UFC 263

På den stora presskonferensen i augusti ekade det från högtalarna: ”Surprise, surprise… the King is back!”. Dagen markerade 25-årsjubileumet för UFC och på presskonferens presenterades de många spännande mötena som fanns att vänta det kommande året. Men allt hamnade plötsligt i skymundan när det stod klart att den provocerande irländaren Conor McGregor skulle återvända till oktogonen i en kamp mot Khabib Nurmagomedov. En kamp många längtat efter såg nu äntligen ut att bli verklighet.

Khabib vs McGregor

Streama Khabib vs. McGregor hos Viaplay!

Odds på Khabib vs. McGregor

McGregor är en unik idrottsman. Han har krossat alla murar för vad man tidigare trodde var möjligt inom UFC. Han har lyckats bli något av en mainstream superstjärna, vilket innebär att han nu är ett välkänt namn även för de som i vanliga fall inte intresserar sig för kampsport. Det kan därför komma som något av en överraskning för många att McGregor kliver upp som underdog i mötet med Khabib.

Det finns mängder av odds på hur det kommer att gå i den stundande kampen. Något som det spekuleras väldigt i är vare sig kampen kommer att avslutas före samtliga ronder är klara.

Here they have a oddstable

Det går att säga mycket om de odds och speltips som finns uppe inför den omtalade kampen. Vi kommer nu att titta närmare på de tekniska aspekterna hos de båda giganterna för att du ska kunna forma dig en så bra bild som möjligt av utfallet.

Betfair Sportsbook*: Spela på odds som ligger på 9 för Khabib och 14 för McGregor

 • Klicka här för att öppna ett konto hos Betfair
 • Viktigt: Du måste skriva in koden ZSAJ54 för att ha möjlighet att ta del av erbjudandet.
 • Erbjudandet gäller för nya kunder och du måste som vanligt vara minst 18 år.
 • Spela för 50 kr på de förhöjda oddsen som ligger på 9 för att Khabib besegrar McGregerr, eller på 14 för att McGregor besegrar Khabib i UFC 229. Spelet ska vara ett singelspel och placeras innan kampstart.
 • Vinner du ditt spel så utbetalas din insats kontant till ditt huvudkonto. Vinsten från det förhöjda oddset utbetalas som bonus till ditt bonuskonto inom 24 timmar efter att kampen avslutats. Bonusen ska omsättas en gång på ett odds på minst 1.50 inom 90 dagar på Betfair Sportsbook* för att kunna överföras till dit huvudkonto och således utbetalas.
 • Gör du din inbetalning med antingen Neteller eller Moneybookers kan du inte ta del av erbjudandet.
 • Kampanjen avslutas den 3e oktober.
 • Regler och villkor gäller.
 • Spela med förhöjda odds: 9 på Khabib och 14 på McGregor

Få 9 i odds på Khabib och 14 på McGregor

The Notorious Conor McGregor

Conor McGregor statistik

Historien om hur Conor McGregor tog MMA med storm är ingen hemlig sådan, tvärtom är de flesta väl medvetna om superstjärnans framgång. Men oavsett hur många gånger man hör historien så är den lika otrolig varje gång. Irländaren räknas som en av de allra största inom sporten efter att ha vunnit bälten inom divisionerna featherweight och lightweight som en del av den engelska organisationen Cage Warriors, men även hans mest trofasta fans hade knappast drömt om det som hände i början av april 2013.

McGregor gjorde sin debut i oktogonen mot den starke anfallaren Marcus Brimage som han knockade ut på dryga minuten. Därefter totalt dominerade han den senare UFC-mästaren Max Holloway, men ingen visste hur bra hawaiianen skulle vara så det sågs ändå som en besvikelse att kampen inte avslutades med en knockout. Men det visade sig senare att McGregor hade brutit sitt knä under kampens gång vilket självklart påverkade hans prestation under fighten. Därefter väntade en paus på nästan ett år för stjärnan i syfte att återhämta sig.

UFC visste tidigt att de hade en potentiell stjärna i McGregor. De planerade hans comeback mot den farlige Ultimate Fighter-vinnaren Diego Barandao som skulle inträffa på McGregors hemmaplan i Dublin. Trots att det var hans tredje match tillsammans med organisationen blev han eventets huvudnamn. Det hela blev till ett enda stort äventyr för irländaren och hans team SGB. Man kunde tidigt känna att något stort var på gång. Teammedlemmarna Paddy Holohan, Cathal Pendred och Gunnar Nelson vann deras matcher och arenan var nära på att koka över redan innan huvudeventet drog igång.

McGregor hade lovat att Brandao skulle vara knockad inom en endaste runda. Då brasilianaren ansågs vara en stark motståndare var detta ett riskabelt uttalande, men ju längre in i eventet tiden gick, desto tydligare stod det klart att irländaren hade haft rätt. McGregor verkade ha blivit ännu starkare när han klev upp i buren. Brandao satte sig i underläge redan innan kampen drog igång och bugade för favoriten. McGregor gjorde precis det han hade sagt och efteråt utropade han krig mot motståndarteamet med de nu välkända orden ”We’re not here to take part, we’re here to take over”.

Självutnämnd till Mystic Mac

Khabib vs McGregor

Det stod då klart – McGregor var en tydlig stjärna. Nu var det dags för honom att kliva upp och möta de allra bästa i sporten. Han fick möjligheten att delta i en stor kamp mot den briljanta Dustin Poirier som insisterade på att han var nivåer över irländaren som han ansåg bara snackade en massa. Bookmakers världen över var eniga och satte USA som favorit inför kampen. McGregor var tillsynes helt opåverkad och började provocera sin motståndare som enligt honom hade en svag käke som skulle falla vid första bästa träff. Ännu en gång hade McGregor rätt och hans hittills svåraste möte var avklarat efter två minuter.

Det var många som ogillade McGregor för hans provocerande trashtalkande men efter vinsten mot Poirier var det omöjligt att inte räkna honom som en av sportens allra bästa. Man kunde verkligen känna utstrålningen från ”Mystic Mac”, som han började att kalla sig själv, även som åskådare. Han lyckades inte bara knocka sina motståndare, han förutspådde också hur lång tid varje knockout skulle dröja. Han fortsatte på samma spår och i nästa kamp i vilken han mötte det tyske karate-undret Dennis Siver. Detta kom att bli en stor händelse även för ”vanliga” sportfans då kampen visades efter en stor NFL-match.

Även om Siver inte var en elitmästare, så var det ingen tidigare som dominerat honom så som McGregor gjorde. Det blev därmed omöjligt för UFC att inte ge McGregor en chans på titeln i ett möte mot José Aldo. Kampen ägde rum sommaren 2015, bara två år efter att McGregor blivit en del av organisationen. Tyvärr så skadades brasilianaren två veckor innan det stora eventet vilket istället öppnade upp för amerikanaren Chad Mendes att kliva upp. Det här var en helt annan typ av utmaning för McGregor som tidigare varit skyddad från riktigt bra brottare, men han vann även denna kamp utan att blinka.

McGregor menade på att ”Mini-Mendes” inte hade en chans mot honom. Ha uttryckte att amerikanaren var så pass liten att han kunde förutspå en knockout redan i rond två. Han försökte till och med, även om han inte lyckades, att betta flera miljoner dollar mot UFCs president på utfallet av kampen. Även om Mendes gav McGregor ett någorlunda tufft motstånd till en början lyckades McGregor som lovat knocka ut amerikanaren i den andra ronden.

Livestreama Khabib VS. McGregor hos Viaplay

13 sekunder in - KNOCKOUT

Efter vinsten mot Mendes fanns det inte längre något som stod i vägen för ett möte mellan Aldo och McGregor, och UFC bokade in ännu ett event. Detta var en av de största kamperna i sportens historia, och efter det otroliga utfallet kom den att gå till historien. En världsturné genomfördes för att marknadsföra det stora eventet, något som aldrig tidigare gjorts inom MMA. McGregor bjöd in alla, från divisionerna featherweight till welterweight, att stå på stand-by. Han var nämligen övertygad om att Aldo skulle hitta ännu en ”ursäkt” för att inte dyka upp.

Aldo som redan satt sitt namn i historieböckerna genom at lyckas ta sig igenom hela tio år utan en endaste förlust, kunde helt klart ses som en av tidernas mest dominerande fighter. Men McGregor avvisade honom kaxigt och det utfall han förutspådde för den stundande kampen blev allt vildare. Det visade sig att McGregor lyckats ta sig in under gigantens skinn, han lyckades nämligen knocka Aldo med kampens första träffande slag, 13 sekunder in i första ronden.

Rivalen Diaz

Diaz var den som kom att avsluta McGregors magiska resa. Han lät inte McGregors trashtalkande komma åt honom på samma sätt som de tidigare motståndarna gjort. Diaz lyckades med det som ingen tidigare gjort. Efter en och en halv rond kunde han känna av tröttheten från McGregors sida och lyckades avsluta kampen vilket ledde McGregor till sin första submission.

Det var många som njöt av McGregors nederlag, men McGregor lät sig inte påverkas. Han uttryckte snabbt viljan för en revansch. Efter en tuff och blodig match som vände gång på gång stod McGregor som vinnare och hade lyckats med sin revansch.

Två bälten och ett boxningsäventyr senare – McGregor fortfarande ifrågasatt

Även efter revanschen mot Diaz var det många som efter förlusten ifrågasatte McGregor. Det diskuterade om han faktiskt var förtjänt av den vinst han nu plockat hem. Oavsett vad som sades om McGregor stod det klart att McGregor var otroligt duktig på det han gjorde och han fick äntligen sin efterlängtade debut i ligthweight mot dåvarande mästaren Eddie Alvarez. Det såg ut att bli en hård match men irländaren tycktes ha hittat tillbaka till sin magiska form och lekte med sin motståndare innan han i den andra rundan avslutade kampen.

McGregor hade skapat MMA-historia, och rentav sporthistoria, med sin otroliga framfart. Han blev den första fightern i UFC som hade lyckats knipa åt sig bälten i två olika divisioner och var nu törstande efter en ny utmaning.

Denna utmaning kom att bli en boxningsmatch mot Floyd Mayweather för ungefär ett år sedan där Mayweather, väntat nog, kammade hem mötet i ringen. Alla som sedan tidigare haft ett intresse för MMA vet att McGregor i denna match inte hade en blekaste chans att kamma hem vinsten. Boxningsmatchen var ett mediaevent som gav de två idrottsmännen stora mängder pengar, egentligen finns det inte mycket mer att hämta där. Nu i mötet mot Khabib till helgen är McGregor tillbaka där han hör hemma -  i oktogonen – och vi ser med spänning fram emot vad som väntar.

Den ryska örnen Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov statistik

Det finns förmodligen en mängd olika anledningar till varför McGregor nu väljer att kliva tillbaka upp i oktogonen. En sådan är att han inte längre har UFC runt sitt lillfinger. Han har sakta men säkert börjat tappa titlar på grund av att han varit inaktiv under så pass lång tid. Sporten har helt enkelt fortsatt framåt utan honom med på tåget. Självklart är McGregors comeback en stor del i den stora uppmärksamheten som helgens kamp hittills fått och kommer att fortsätta att få. Men, McGregor har inte en lätt match framför sig som många kanske tror. Nej, han står faktiskt inför ett av sina tuffaste möten i sin karriär. För trots att det finns många, som inte är insatta i sporten, som tror att McGregor är en överlägsen fighter så är Khabib Nurmagomedov en utmanare att räkna med. Oavsett hur det går i kampen till helgen så har Nurmagomedov redan säkrat sin plats i historieböckerna.

Kungen som ännu saknar en krona

Khabib klev in UFC 2012 med statsen 16-0. Ett sådant resultat väcker alltid uppmärksamhet. Likt McGregor själv, klev Nurmagomedov upp gång på gång och imponerade med knockout efter knockout. Fler och fler började anse Khabib vara en framtida superstjärna inom UFC. Efter att ha brutit sitt knä blev han tvungen till att ta en paus men det var tydligt att de allra flesta såg det som att brasilianaren Anjos, som Khabib i senaste mötet dominerat, nya titel endast var ett lån av bältet till dess att Khabib var tillbaka i oktogonen.

Den spännande guldjakten

Khabib gjorde sin comeback 2016 mot Darrel Horcher. Han totalt dominerade sin motståndare och det kändes som att ryssen nu ville bevisa något – möjligtvis eftersom att hans senaste offer nu knipit åt sig titeln.

Det var i kampen mot Horcher som Khabib gjorde sin första ground-and-pound. Ett move som idag ses som ett av ryssens trademarks. När han kör detta trick ser det mer ut som en attack än en sport, så hans fightingstil är inte något för känsliga tittare. UFC fick direkt upp ögonen för att Khabib var tillbaka på banan igen och bokade in en kamp där ryssen skulle ta sig an Alvarez som lyckats kamma hem titeln i ett möte mot Anjos.

Denna kamp blev dock aldrig av. Kommer du ihåg att vi tidigare berättade om hur McGregor kammade hem ett bälte i en andra division? Det var just i detta möte mot Alvarez.

Detta gjorde självklart Khabib upprörd och en fight mellan de två superstjärnorna såg ut att vara på gång, men istället valde McGregor att ta sig an Mayweather.

Khabib fick då möjligheten att möta Tony Ferguson, som då hade den längsta vinsttreaken i UFC. Vinnaren i denna kamp skulle få möta McGregor. Detta kom dock tyvärr inte att bli av då Khabib förlorade vikt innan mötet mot Ferguson.

Under McGregors uppehåll stod det tydligt klart att Khabib och Ferguson var de absolut bästa i divisionen. Därför valde UFC att boka in kampen på nytt.

Vägen fram till McGregor

Kampen skulle äga rum i april tidigare i år. Hypen runt evenemanget växte för var dag som gick och McGregor - han var som bortglömd. Det var den fjärde gången en kamp mellan Khabib och Ferguson var inbokad, och denna gång skulle den bli av. Men av någon anledning ansåg MMA-gudarna att den här gången inte heller var rätt och Ferguson förstörde sitt knä bara några dagar innan kampen var planerad.

Holloway, som visat på en utomordentlig vinnarstreak, kallades in som ersättare. Oförberedd klev han upp i oktogonen och Khabib kunde enkelt se kampen som sin.

Fyra dagar innan UFC 223, i vilken Khabib skulle möta Laquinta, sägs ryssen ha stött på sin landsman Artem Lobov, som är både vän och träningspartner med McGregor. Det säg att Khabib vid detta tillfälle på något sätt ska ha hotat Lobov. Vad som faktiskt hände den här dagen kommer vi nog aldrig att få veta, det vi dock vet är att McGregor inte såg förbi händelsen. Istället gav han igen genom att efter en presskonferens i New York tillsammans med 20 andra storma den buss som skulle ta Khabib tillbaka till det hotell han bodde på. McGregor försökte locka ut Khabib för att slåss men lyckades inte och det hela slutade istället med att McGregor kastade en bagagevagn genom bussfönstret. Michael Chiesa och Ray Borg som både satt på bussen och hade kamper som väntade de kommande dagarna blev så pass skadade att de var tvungna att avstå från sina fighter.

Vid detta tillfälle var ett möte mellan Khabib och McGregor inte på tal överhuvudtaget. Istället stod McGregor inför ett gripande och hans karriär var plötsligt i stor fara. Dock slutade det hela, som väntat, med att han slapp undan.

Betfair Sportsbook*: Spela på odds som ligger på 9 för Khabib och 14 för McGregor

 • Klicka här för att öppna ett konto hos Betfair
 • Viktigt: Du måste skriva in koden ZSAJ54 för att ha möjlighet att ta del av erbjudandet.
 • Erbjudandet gäller för nya kunder och du måste som vanligt vara minst 18 år.
 • Spela för 50 kr på de förhöjda oddsen som ligger på 9 för att Khabib besegrar McGregerr, eller på 14 för att McGregor besegrar Khabib i UFC 229. Spelet ska vara ett singelspel och placeras innan kampstart.
 • Vinner du ditt spel så utbetalas din insats kontant till ditt huvudkonto. Vinsten från det förhöjda oddset utbetalas som bonus till ditt bonuskonto inom 24 timmar efter att kampen avslutats. Bonusen ska omsättas en gång på ett odds på minst 1.50 inom 90 dagar på Betfair Sportsbook* för att kunna överföras till dit huvudkonto och således utbetalas.
 • Gör du din inbetalning med antingen Neteller eller Moneybookers kan du inte ta del av erbjudandet.
 • Kampanjen avslutas den 3e oktober.
 • Regler och villkor gäller.
 • Spela med förhöjda odds: 9 på Khabib och 14 på McGregor

Få 9 i odds på Khabib och 14 på McGregor

En riktig klassiker som säljer sig själv

Inför den kommande kampen mellan de två giganterna har varken Khabib eller McGregor valt att resa land och rike för att marknadsföra den stundande fighten. De är väl medvetna om hur farlig motståndaren är och ägnar istället alls in tid till att träna och förbereda sig så väl de kan.

McGregor har självklart försökt sig på en del trashtalk, annars vore han ju inte McGregor, men på en nivå långt under den han brukar ligga på. Khabib verkar inte heller ta åt sig av orden som sagts. Det slog ett par gnistor när de två giganterna gick förbi varandra på presskonferensen den 20e september, men det är i stort sett det som finns att se.

McGregor, som nyligen lanserat en whisky, spenderade en stor del av presskonferensen med att marknadsföra den. Självklart slängde han in en förutsägelse genom att säga att han, trots att han förväntar sig ett riktigt krig, tror sig kunna avsluta matchen på två ronder. Khabib nöjde sig med att säga att han ser fram emot att möblera om motståndarens ansikte.

Det är stor kamp som väntar oss i helgen. Det är två giganter vi har att göra med och båda har helt klart redan tagit sig till historien. McGregor dominerar stående och Khabib dominerar på mattan, frågan är på vilken nivå denna kamp kommer att landa. Det är i stort sett omöjligt att förutsäga hur mötet kommer att sluta, det vi vet är att det kommer att bli intensivt.