15 omgångar, 45 poäng, det är så mycket som återstår av 2016/17 års upplaga av Premier League. I skrivande stund hittar vi Chelsea på förstaplatsen med betryggande 9 poäng ner till den jagande kvartetten beståendes av Tottenham, Arsenal, Liverpool och Manchester City. Frågan alla ställer sig nu är om något lag ska kunna ta in på Antonio Contes lag eller om titeln tillslut hamnar i de blåa delarna av London.

 

Just nu är Chelsea klara favoriter till att lyfta Premier League-bucklan, 1.30 gånger pengarna, medans Pep Guardiola och Manchester City ger dig hela 12.00 gånger insatsen.
Visst har Chelsea sett oförskämt starka ut under i stort sett hela säsongen och skulle man hålla tempot uppe finns det inte mycket som talar för att något lag ska kunna utmana om titeln. En skada på någon nyckelspelare skulle kunna vara det som sätter stopp, ett problem man varit väldigt förskonade från så här långt.

Vem utav lagen bakom Chelsea är största utmanarna om titeln då? Tottenham var länge laget på allas läppar men även där har spelet börjat hacka under de senaste omgångarna. Arsenal har en högstanivå som få lag kan mäta sig med men bottennappen duggar alltför tätt för att en ligatitel ska kännas realistiskt. Liverpool såg under hösten nästintill ostoppbara ut men efter årsskiftet har man haft otroliga problem, endast en seger under januari månad. Manchester City har precis som Arsenal en högstanivå som kan få vilken fotbollsentusiast som helst att gå igång men även Pep Guardiolas lag visar alltför ofta upp en betydligt svagare sida.Summan av det hela blir, trist nog, att det hela lutar åt en betryggande Chelsea-säsong. De nio poängen man har i försprång känns övermäktigt att ta igen. Inte för att det är omöjligt för något utav lagen bakom att gå rent fram till maj, utan mer för att det ska krävas något alldeles extremt för att Chelsea ska klappa ihop helt.