Returmöte i Champions Leagues åttondelsfinaler väntar och det är tyska serieledaren Borussia Dortmund som har en minst sagt tuff uppgift framför sig när laget måste vända 0-3-underläge mot Tottenham på Signal Iduna Park i Dortmund. Hemmalaget var chanslösa i första mötet och släppte in tre mål i andra halvlek varav två av dessa kom sent i matchen. Resultatet gör att det till synes ser ut som en omöjlig uppgift att vända på dubbelmötet och frågan är hur motiverade Dortmund är i Champions League med tanke på att laget har chans att bryta Bayern Münchens dominans i Bundesliga då Dortmund leder serien på målskillnad.

1X2 odds, Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur, Tis 5 mar 2019 at 21:00

Borussia Dortmund

Lika

Tottenham Hotspur

Hemmalaget Borussia Dortmund

Den tyska klubben har börjat darra efter en otroligt bra höst. På slutet har det inte velat sig alls för Dortmund som har fått se sin ledning i serien krympa varje vecka under året. Efter förlusten mot Augsburg under fredagen är Bayern München ikapp och de gulsvarta leder Bundesliga just nu endast på målskillnad. Med tanke på att avståndet tidigare var 13 poäng är det självklart en missräkning för Dortmund som måste stå för en prestation utan dess like för att vända 0-3 hemma mot Tottenham.

På de senaste sju matcherna har det endast blivit en seger. Förlusten senast mot Augsburg kändes onödig med tanke på att Dortmund är ett betydligt bättre lag. Visst har storstjärnan Marco Reus saknats men samtidigt finns det kvalité i laget att det ska kunna gå vägen ändå och Reus startade i förlustmatchen mot Augsburg. Anfallaren Pablo Alcaser gjorde mål i senaste matchen men det är Götze (två mål på fyra matcher) som ska visa vägen mot Tottenham. 

Over/Under odds, Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur, Tis 5 mar 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

Bortalaget Tottenham Spurs

Spurs är inte heller i någon superform. På de tre senaste matcherna har laget inte vunnit en enda. 1-1 mot Arsenal, samt förluster med 2-0 respektive 2-1 mot Chelsea och Burnley är inget att stoltsera med. Det ironiska är att laget innan dess hade fyra raka vinster med Harry Kane skadad men sedan VM:s skytteligavinnare har kommit tillbaka till spel har det blivit tre raka matcher utan seger. Nu har laget en 3-0-ledning att gå på inför mötet mot Dortmund att det förmodligen inte kommer spela någon roll att formen inte är den bästa, kvartsfinal i turneringen lär det bli oavsett.

Spurs skulle behöva en bra prestation för att få tillbaka självförtroendet för det har sett trögt ut de tre senaste matcherna. Endast två mål framåt varav ett på straff är inget bra facit för Spurs som innan dess hade nio gjorda mål på fyra matcher. Dock är det viktigaste för klubben att ta sig vidare till kvartsfinal vilket inte lär bli allt för svårt.

Inför Dortmund - Spurs

Duellen mellan Marco Reus och Harry Kane blir självklart en höjdare när en av Tysklands bästa spelare ställs mot en av Englands bästa. Lagen har mötts ganska frekvent sedan första mötet 2016, detta blir sjätte matchen på tre år. Dortmund vann de två första mötena men sedan är det Tottenham som kan stoltsera med tre raka segrar. 

Inget av mötena har slutat i under 2,5 mål. Faktum är att alla möten utom ett har inneburit exakt tre mål, enda undantaget är Tottenhams 3-1-seger från 2017. Nu är det dock två rätt formsvaga lag som ställs mot varandra men med de offensiva spelarna som kommer att kliva in på planen klockan 21:00 under tisdagskvällen finns det stora möjligheter till många mål. 

Anytime Goalscorer odds, Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur, Tis 5 mar 2019 at 21:00