Arsenal är illa ute i Europa League efter att ha förlorat första mötet mot Rennes med 3-1. Nu har dock "Gunners" fördel av hemmaplan och visst finns kapaciteten att kunna vända på underläget. 2-0 räcker för att Arsenal ska ta sig vidare till kvartsfinal i Europa League men det krävs en bra insats mot ett formstarkt Rennes som endast har en förlust på tio senaste matcherna alla turneringar inräknade. 

1X2 odds, Arsenal - Rennes, Tor 14 mar 2019 at 21:00

Arsenal

Lika

Rennes

Arsenal måste vinna med 2-0

I första mötet mellan lagen vann alltså Rennes med 3-1 efter att mittbacken Sokratis blivit utvisad efter två gula kort redan i första halvlek. Innan utvisningen hade Arsenal ledningen med 1-0 efter ett mål redan i den fjärde minuten av Iwobi. Efter tre insläppta mål efter utvisningen är det tufft läge för Arsenal som måste framåt och göra mål. 

Samtidigt gäller det att hålla nollan mot ett offensivt starkt Rennes som gjort mål i fem matcher i rad. Detta då Arsenal alltså saknar mittbacken Sokratis och lägg till att ordinarie högerbacken Bellerin är skadad sedan länge. Arsenal får se upp för kontringar och fasta situationer där Rennes kan hota. Förutom nämnda försvarare missar Holding och Danny Wellbeck också matchen och det är osäkert om Mkhitaryan kommer till spel efter sin ryggskada.

Det som talar för Arsenal, förutom fördelen av hemmaplan och en starkare elva, är att laget imponerade mot Manchester United senast och kunde vinna matchen med 2-0. Arsenal har fem raka hemmasegrar och är otroligt starka på Emirates under den för säsongen nya tränaren Emery.

Over/Under odds, Arsenal - Rennes, Tor 14 mar 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

​​​​​​Räcker Rennes ledning?

Rennes ligger åtta i franska Ligue 1 men har en imponerande form på slutet. Med tre raka segrar och endast en förlust på de tio senaste matcherna är det fransmän med självförtroende som kommer på besök till London. I sexondelsfinalen mot Betis tog man sig vidare efter en imponerande bortaseger med 3-1 och i första mötet mot Arsenal tog den franska klubben över totalt efter utvisningen och gjorde tre mål mot Arsenal. 

Rennes har hittat målet på sistone och har gjort tre mål framåt i de två senaste matcherna. På de fem senaste matcherna har man svarat för 12 mål, ett snitt på imponerande 2,4 mål per match. Extra het är Bourigeaud som gjort mål tre matcher i rad - alla turneringar inräknade.

Bortalaget kommer till spel utan Baal, Danze, Guitane, Siebatcheu och eventuellt Diallo. Dock är det inga stjärnspelare som saknas direkt utan snarare bänkspelare. 

Betta på Arsenal - Rennes

Det finns flera intressanta marknader inför matchen. Att det kan bli mål för båda lagen känns inte osannolikt. Arsenal saknar försvarare och måste framåt vilket borde öppna för kontringar för bortalaget som kan såra backlinjen som saknar sin givne ledare Sokratis. Rennes har gjort mål i 13 av sina 14 senaste bortamatcher och fransmännen har mål framåt i åtta av sina nio senaste bortamatcher i Europa League.

Ska du spela på målskytt är Aubameyang ett tips. Efter en formsvacka den senaste tiden som kulminerades av en missad straff mot Tottenham såg anfallaren och interna skytteligaledaren ut som sitt gamla jag i helgens seger mot Manchester United.  För bortalaget är det alltså Bourigeaud som mycket väl kan bli målskytt efter lysande form på sistone. 

Anytime Goalscorer odds, Arsenal - Rennes, Tor 14 mar 2019 at 21:00

 ​​​​