Sverige fick en flygande start på årets junior-VM trots att flera av de största stjärnorna inte medverkar i Juniorkronorna under turneringen. Matchens prestation stod Söderblom för när han gjorde vad som kan bli turneringens mål redan i premiärmatchen. Sverige växte in i matchen mot Tjeckien efter en ganska knackig start men det är föga förvånande när stora delar av laget suttit i karantän de senaste dagarna. Till slut blev det en komfortabel seger vilket bådar gott inför matchen mot Österrike. 

Österrike - Sverige startar klockan 00:00, tisdagen den 29/12 och kommer gå att se på SVT.

Tankar efter Sverige - Tjeckien

Många har varit oroliga för den här upplagen av Juniorkronorna då flera nyckelspelare saknas. Tränaren är inte heller på plats och laget har till och med fått hyra in en assisterande videocoach från Kanada för att ha tillräckligt med personal på plats. Därför var det imponerande att se Sverige demolera Tjeckien på det sätt de gjorde. 

Första perioden var ganska svag och Sverige hamnade i underläge. I början av andra hade Tjeckien press men målvakten Alnefelt höll tätt och gjorde framförallt en räddning som lär visas i repriser hela turneringen. I mitten på andra perioden lossnade det för Sverige som gjorde tre mål på 11 minuter. I tredje fortsatte målkalaset med ytterligare tre mål där Söderbloms mål i Power Play är det som är mest anmärkningsvärt. Söderblom stoppade klubban mellan skridskorna och sköt mellan benen upp i krysset bakom den tjeckiska målvakten. 

Segern var väntad men få hade räknat med en så överlägsen vinst som det blev. Därför är favoritskapet ännu större inför matchen mot Österrike och här borde Sverige spara en del av energin då en av turneringens stora favoriter Ryssland väntar på nyårsafton. 

Håller du koll på Sveriges chanser att vinna JVM? - Är svaret nej bör du kolla in: Odds vinnare Junior-VM 20/21

Vinnarodds: Österike vs Sverige, utan förlängning

Vinnarodds: Österrike vs Sverige, inklusive förlängning

Landslag Högsta odds Spelbolag
Österrike 26,00
Sverige 0,00

Som oddsen visar ska det inte vara några problem för Sverige att vinna matchen mot Österrike. Hos flera spelbolag erbjuds inte ens odds på svensk seger och det är inte så konstigt med tanke på Sveriges dominans i premiären. Det såg väldigt bra ut och därför talar exakt allt för svensk seger. Skulle det bli en seger för Österrike vore det en sensation utan dess like. Men tyvärr för alplandets del kommer det inte bli några poäng mot Juniorkronorna som imponerande stort i debuten.

Missa inga matcher på TV igen - Bokmärk vår TV-guide!

Hur stort vinner Sverige?

Tabellerna nedan går igenom odds för antal mål i matchen mellan Österrike och Sverige. I en match som denna där en förlust för Sverige ses som totalt orimlig är detta vad som är intressant att lägga odds på.

Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 7,5 1,58
Under 7,5 2,26

Får vi se över 8,5 mål?

Att vi får se över 8,5 mål får anses som högst sannolikt i matchen.

Över/Under Högsta odds Spelbolag
Över 8,5 2,10
Under 8,5 1,66

Så.. Hur många mål blir det egentligen?

Sverige körde över Tjeckien och motståndaren Österrike är ännu svagare. I sin premiär mot USA fick Österrike duktigt med stryk och förlorade med 11-0. Ett liknande resultat vore inte alls osannolikt mot Sverige men samtidigt är det svårt att veta hur hårt de svenska spelarna kommer att gå för en målfest. Visst kommer man inte slappna av vid ledning 2-0 men om det står 5-0 tidigt i matchen finns alltid en risk att laget slår av på takten för att spara energi till stormötet mot Ryssland.

Samtidigt är det ett energifyllt svenskt landslag som vill visa vad de går för och den ungdomliga entusiasmen brukar innebära att Juniorkronorna fortsätter att gå för mål även vid stora ledningar. Det fick vi se med all tydlighet mot Tjeckien. Nu kommer Sveriges två största stjärnor Alexander Holtz och Lucas Raymond vara extra sugna på att göra mål då de inte fick in en puck i premiären mot Tjeckien.

Speltips: Antal mål

Vi tror att Sverige lyckas vinna och att det totalt blir över 8,5 mål i matchen. Vi väljer att spela detta till oddset 2,10 hos Unibet* som har bäst odds på marknaden. Sverige får det tufft att nå finalen men efter segern mot Tjeckien räcker det förmodligen med vinst mot en av nationerna Ryssland och USA för att hamna topp 2 och därmed förhoppningsvis undvika Finland och Kanada i en kvartsfinal. 

TILL UNIBET

Har vi rätt? Hur mycket tror du att Sverige vinner med? Dela dina åsikter i kommentarsfältet nedan!