James Rodriguez karriär har inte fått den utväxlingen många förutspådde efter succén i VM 2014. I Real Madrid fick han det aldrig att lyfta och flytten till Bayern München verkar inte bli någon framgångssaga heller. Efter åtta omgångar har colombianen enbart fått speltid i fyra matcher, där tre av dem är inhopp. Nu uppger tyska Sportbild att 26-åringen kan göra en högst oväntad flytt redan i vinter.

Det är inte aktuellt med en återkomst till Real Madrid eller någon annan europeisk klubb. I stället ska det handla om en flytt till USA och MLS. Klubbarna som nämns är Orlando City och New York FC. I Orlando skulle han i så fall bli ersättare för den gamle legendaren Kaká som nyligen lade skorna på hyllan, och i New York FC kan det bli en öppning då både Andrea Pirlo och David Villa kommer att lämna klubben i vinter.

Uppgifterna bör tas med en nypa salt, men om det blir en flytt till Nordamerika i vinter så skulle MLS få in ytterligare en stjärnspelare i relativt ung ålder. Sebastian Giovinco i Toronto FC och den mexikanska trion Giovani dos Santos, Jonathan dos Santos och Carlos Vela i Los Angeles Galaxy är fyra andra namn som gjort flytten i liknande karriärläge.

MLS-klubbarna väntas dock få tuff konkurrens av Juventus och en rad Premier League-klubbar i kampen om stjärnans signatur.

Om det inte blir MLS, vilket ärligt talat känns som det mest troliga, är en flytt i vinter i alla fall sannolik med tanke på att Rodriguez säkerligen vill ha speltid inför VM i Ryssland som stundar nästa sommar.