Fredagens Topptips erbjuder en härlig mix med fotboll från flera av Europas största ligor. Bland annat går Premier League in i den tredje omgången när de klassiska klubbarna Aston Villa och Everton drabbar samman. Vi har analysen klar, häng med!

Spelstopp: 19.59

1. Aston Villa - Everton 2

Both Teams to Score odds, Aston Villa - Everton, Fre 23 aug 2019 at 21:00

Ja

Nej

Kupongen inleder i fotbollens hemland England där nykomlingarna Aston Villa tar emot Everton på Villa Park under fredagskvällen. Värdarna åkte på en blytung 2-1-förlust hemma mot Bournemouth senast efter två tidiga baklängesmål. Likt mötet mot Tottenham finns det dock en hel del positiva bitar för Dean Smith att jobba vidare på.

Everton har inlett säsongen lovande och är det enda lag som fortfarande har nollan intakt. Jordan Pickford stod för en mycket fin insats senast mot Watford och kunde med hjälp av både huvudet och ramen säkra trepoängaren. The Toffees, som ännu inte lyckats ersätta Romelu Lukaku, hoppas ha hittat ersättaren i Moise Kean. 19-åringen fick begränsat med speltid hos Juventus i fjol men kunde ändå bidra med sex baljor och kostade Everton strax över 27 miljoner euro att köpa loss. Tillsammans med andra offensiva krafter som Richarlison och Sigurdsson kan italienaren ställa till stort trubbel för Villa. Utgå från höger.

2. FC Köln - Borussia Dortmund 2

Over/Under odds, FC Köln - Borussia Dortmund, Fre 23 aug 2019 at 20:30 Linje: 2,5

Över

Under

Vidare till Tyskland där Dortmund gästar nykomlingarna FC Köln på RheinEnergieStadion. BVB såg länge ut att bryta Bayern Münchens titelsvit på sex säsonger men en stark vår från Niko Kovac mannar förlängde de rödkläddas svit ytterligare. Gästerna stod för en dominant insats i premiären och besegrade Augsburg med hela 5-1, trots ett baklängesmål blott 29 sekunder in.

Köln fick se sig besegrade med uddamålet i premiären borta mot Wolfsburg. Värdarna kan dock lämna med huvudet högt och Simon Terodde, som vann Zweite Bundesligas skytteliga i fjol, fick göra mål i Bundesliga-comebacken. Här streckas tvåan på tok för högt och till rådande streckning hänger krysset med.

3. Granada - Sevilla 2

Over/Under odds, Granada - Sevilla, Fre 23 aug 2019 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under

Vi blickar vidare mot Spaniens södra delar där Sevilla besöker Estadio Nuevo Los Cármenes. Det blev ett ordentligt målkalas när Granada säkrade poäng efter en imponerande comeback mot Villarreal i premiären. Värdarna hamnade i ett 4-2-underläge med dryga kvarten kvar att spela men två sena mål från Roberto Soldado samt Antonio Puertas gav Nazaríes en premiär värd att minnas.

Sevilla hade det aningen bekvämare när Espanyol besegrades med 2-0. Ytterbacken Sergio Reguilón var ett ständigt hot från vänsterkanten i den första halvleken och blev dessutom målskytt strax före halvtidsvilan. 22-åringen bidrog även med en assist när Nolito stängde matchen i den 86:e matchminuten och Real Madrid-lånet kunde inte önskat sig en bättre debut. Tvåa!

4. Levante - Villarreal 1

1X2 odds, Levante - Villarreal, Fre 23 aug 2019 at 22:00

Levante

Lika

Villarreal

Villarreal åkte, som ovan nämnt, på blytunga poängtapp i premiären efter att ha tappat en 4-2-ledning till 4-4. Santi Cazorla skulle dock visa att han fortfarande håller måttet och stod för ett mål och en assist. Levante var länge med i bottenstriden förra säsongen men efter en stark avslutning såg de blåröda till att klättra upp på 15:e plats med samma poängskörd som Villarreal.

Gästerna vann förvisso med 2-0 när lagen möttes här i fjol men dessförinnan hade Levante två raka segrar och dessa möten är allt som oftast oerhört jämna. Därför blir det logiskt att utgå från en spelvärd etta men tvåan ska med och fullbordar denna gaffel!

5. Albacete - Girona 1

Double Chance odds, Albacete - Girona, Fre 23 aug 2019 at 22:00

1X

X2

12

Girona fick lämna Spaniens finrum efter en oerhört svag säsong. Uttåget resulterade i att Portu samt löftet Pedro Porro lämnade. Gästerna har dock inga planer på att göra vistelsen i andradivisionen långvarig och har dessutom fått behålla flera nyckelspelare. Christhian Stuani, som stod för 19 av lagets 37 baljor i fjol, är fortsatt kvar och målvakten Bono likaså. Den förstnämnda är dock skadad och kommer av allt att döma missa detta möte.

Albacete var oerhört nära att säkra uppflyttning i fjol men en svag avslutning följt av uttåg i playoff-semifinalen innebär att värdarna istället fått ladda om för ännu en säsong i La Liga2. En öppen batalj men här ska ettan gälla som favorit vilket procentfördelningen inte antyder. Spik!

6. Genk - Anderlecht 1

Both Teams to Score odds, Genk - Anderlecht, Fre 23 aug 2019 at 20:30

Ja

Nej

Vincent Kompany har fått en mardrömsstart som spelande tränare för Anderlecht och är fortfarande ute efter den första segern. Gästerna har dock sett betydligt bättre ut spelmässigt än vad poängskörden indikerar och de lilaklädda behöver bli betydligt mer effektiva i avslutsfasen.

Genk stod för en rejäl skräll i fjol och tog hem ligatiteln för första gången sedan de Bruynes och Courtois tid i klubben. Fjolårssuccén resulterade i att flera klubbar var ute efter de regerande mästarnas nyckelspelare. Leandro Trossard stack till Premier League och Ruslan Malinovskyi gick till Italien. Dessutom lämnade den svenskbekanta mittbacken Joseph Aidoo för spanska Celta Vigo. Genk har dock fortsatt kvar skytteligavinnaren Mbwana Samatta och värvningarna av Theo Bongonda, Benjamin Nygren samt Ianis Hagi är mycket spännande.

Ettan streckas dock på tok för hårt för att lämnas allena. 

7. Sochaux - Nancy 2

1X2 odds, Sochaux - Nancy, Fre 23 aug 2019 at 20:00

Sochaux

Lika

Nancy

Kupongen avslutar med två bidrag från den franska andradivisionen. Nancy är fortsatt obesegrade efter fyra omgångar och senast kom även första segern när nykomlingarna Le Mans besegrades med 2-1. Framförallt har Vagner inlett säsongen oerhört lovande med tre baljor på lika många matcher. 23-åringen lyckades “endast” hitta nätmaskorna vid sex tillfällen i fjol och denna säsong kan mycket väl bli ett genombrottsår för kapverdianen.

Sochaux åkte på säsongens första förlust i 1-0-nederlaget mot ligaledarna Lorient senast. Värdarna har dock fortsatt problem offensivt och har endast producerat två baljor på de inledande fyra omgångarna. Under fjolårssäsongen hade Les Lioncheaux ligans sämsta målskörd med blott 27 påsar. Öppet möte vilket gör spelvärdet österut till en vettig utgång.

8. Niort - Caen 2

Over/Under odds, Niort - Caen, Fre 23 aug 2019 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under

Caen fick besviket acceptera en nedflyttningsplats förra säsongen i och med förlusten i den sista omgången samtidigt som Dijon segrade och därmed övertog playoff-platsen. Inför säsongen tappade gästerna föga förvånande flera nyckelspelare där bland andra Alexander Djiku och Faycal Fajr lämnade. SMC lyckades däremot behålla ynglingen Jessy Deminguet och 21-åringen har inlett lysande med bland annat två baljor.

Niort har inlett säsongen överraskande starkt med sju pinnar av tolv möjliga. Segrarna har dock kommit mot Paris FC samt Chateauroux som inlett oerhört svagt. I fjol slutade värdarna i mittens rike och de blåvita lär få svårt att utmana topplagen även denna säsong. Här streckas tvåan väldigt lågt och till rådande streckning måste högertecknet synas!

Kassaskåpet! - Sevilla

Sevilla stod för en stabil insats matchen ut mot Espanyol i premiären. Framförallt imponerade inlånade Sergio Reguilón med en fantastisk insats och var ett ständigt hot på vänsterkanten. Granada spelade 4-4 i premiären och Sevilla ska kunna utnyttja de ytorna som nykomlingarna bjuder på.

Varningen! - Anderlecht

Anderlecht har förvisso bara plockat två poäng på de inledande fyra omgångarna men prestationerna har varit bättre än vad poängskörden indikerar. Genk har tappat nyckelspelarna Leandro Trossard samt Ruslan Malinovskyi och har inlett svajigt (2-0-2). Här understeckas tvåan ordentligt och är en mycket rimlig kupongrensare!

Topptipset förslag 32 rader

1. Aston Villa - Everton x2
2. Köln - B. Dortmund x2
3. Granada - Sevilla 2
4. Levante - Villarreal 12
5. Albacete - Girona 1
6. Genk - Anderlecht 12
7. Sochaux - Nancy 2
8. Niort - Caen x2

Topptipset förslag 144 rader

1. Aston Villa - Everton x2
2. Köln - B. Dortmund 1x2
3. Granada - Sevilla 2
4. Levante - Villarreal 12
5. Albacete - Girona 1
6. Genk - Anderlecht 1x2
7. Sochaux - Nancy x2
8. Niort - Caen x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100