Tyska Schalke 04 tar emot turneringens favorit till pokalen Manchester City på Veltins Arena i Gelsenkirchen. Av alla åttondelsfinaler är detta den på förhand som känns mest avgjord då City är i ruggig form och har siktet inställd på en historisk säsong med fyra titlar varav Champions League är huvudfokus. Schalke 04 ligger på 14:e plats av 18 i Bundesliga och har en väldigt tuff säsong bakom sig!

Hemmalaget Schalke 04

Schalke 04 har haft en minst sagt tuff säsong och efter säsongsinledningen låg man på nedflyttningsplats. Dock har man rykt upp sig något men är fortfarande endast två placeringar ovanför nedflyttningsstrecket. I Champions Leagues gruppspel gick det bättre men laget kan tacka den relativt enkla gruppen för detta. Man hamnade bakom Porto men före Lokomotiv Moskva och Galatasaray och inleder därför hemma mot Manchester City i åttondelsfinalen.

Den tyska föreningen har endast en vinst på de fem senaste matcherna och den andra lär inte komma mot Manchester City som har bättre spelare på varje position. Ska laget hålla siffrorna nere krävs det minst lika bra disciplin som i gruppspelet där laget höll nollan i fyra av sex matcher.

1X2 odds, Schalke 04 - Manchester City, Ons 20 feb 2019 at 21:00

Schalke 04

Lika

Manchester City

Bortalaget Manchester City

Manchester City har chansen att slå stadsrivalens Uniteds trippel från 1999 genom att plocka fyra titlar under säsongen. Laget spelar final i Carabao Cup mot Chelsea, är vidare till kvartsfinal i FA-cupen och åttondelsfinal i Champions League samtidigt som man leder ligan på målskillnad före Liverpool, dock med en match mer spelad. På de 11 senaste matcherna har laget gjort 44 mål och inget verkar kunna stoppa Peps maskineri från ännu en framgångsrik säsong.

I CL-gruppspelet inledde City med förlust hemma mot Lyon med 2-1, ett minst sagt oväntat resultat. Därefter gick det bättre och man gick obesegrade genom resten av gruppspelet och vann gruppen. När City fick Schalke 04 i åttondelsfinalen var det nog inte någon som grät floder direkt utan detta ska de regerande engelska mästarna fixa utan några större problem. 

Inför matchen

City har vunnit 11 av sina 12 senaste matcher och har gått rent under 2019 sånär som den oväntade 1-2-förlusten mot bottenlaget Newcastle. Inför matchen mot Schalke saknar man Bravo och mittbacken Kompany medan Benjamin Mendy är osäker till spel. Håll ett extra öga på Sergio Agüero som stod för hattrick i 6-0-krossen mot Chelsea. City lär också vara taggade och utvilade då Pep vilade flertalet nyckelspelare i FA-cupens åttondelsfinal mot Newport Co, en match laget vann med 4-1.

Schalke får klara sig utan Schopf och Stambouli och dessutom är det osäkert om Embolo och Skrzybski kommer till spel för hemmalaget. Det finns egentligen inte något som talar för en tysk seger förutom det faktum att laget kan gå ut och spela helt utan press och har fördelen av hemmastödet i Gelsenkirchen.