Robin Olsens Roma tar emot FC Porto i tisdagens andra åttondelsfinal i Champions League. Det är dock oklart om svensken kommer att starta matchen efter att ha missat senaste ligamötet på grund av skada. Nu är det upp till Rom-klubben att visa att man kan vinna mot portugisiskt motstånd, något man faktiskt aldrig klarat av tidigare trots fyra försök.

Roma blandar och ger 2018/19

Det har knappast varit en fläckfri säsong för Roma som ändå tog sig vidare från gruppen i Champions League bakom Real Madrid. Nu lyckades man vinna senaste ligamötet mot Chievo med 3-0 men innan dess hade laget tre raka matcher utan seger. Den mest anmärkningsvärda förlusten var den mot Fiorentina i italienska cupen med 7-1. 

Laget har trots det ryckt upp sig en hel del och har i alla fall klättrat upp en på en fjärdeplats i Serie A - något som ger spel i Champions League nästa år om man håller sin plats. Nu är det dock CL som väntar där Roma spelar åttondelsfinal för sjätte gången. Av dessa sex gånger har man lyckats ta sig vidare. Får man en bra start på det potentiella fjärde avancemanget till kvartsfinal i Champions League? 

1X2 odds, Roma - FC Porto, Tis 12 feb 2019 at 21:00

Roma

Lika

FC Porto

FC Porto har tappat något på slutet 

Visst är det svårt att ifrågasätta ett lag som förlorat en match under ordinarie tid sedan 7 oktober men faktum är att Porto har tappat poäng i två raka matcher. Om detta har att göra med att lagets bästa målskytt - Marega - är skadad är mycket möjligt men de portugisiska mästarna har inte anfallaren tillgänglig mot Roma. 

Laget leder dock sin liga med en (1) poängs marginal ner till Benfica och två till Braga. Nu är det dock Champions League som gäller, en turnering Porto vann 2004. Nu talar inte mycket för att man upprepar den bedriften men att man ska kunna ge Roma en match är inte alls omöjligt.

Over/Under odds, Roma - FC Porto, Tis 12 feb 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

Fakta Roma - Porto

Spelar du på målskytt är Dzeko inget dåligt alternativ. Anfallaren har gjort fem mål på fyra matcher i säsongens CL och gjorde mål i fem av sex matcher i förra årets slutspel. För Porto står målhoppet till Tiquinho Soares när Marega är borta. Soares har gjort fyra mål på sina fem senaste starter. 

Det brukar bli målrikt när Roma spelar Champions League. Fem av lagens sex senaste matcher i CL har blivit över 2,5 mål och i hemmaspelet har 11 av de 15 senaste matcherna innehållit minst 4 mål eller fler. Att spela på gula kort brukar också vara gynnsamt när Porto spelar i Europa. På lagets sex gruppspelsmatcher snittade matcherna 4,17 gula kort per match.

Anytime Goalscorer odds, Roma - FC Porto, Tis 12 feb 2019 at 21:00

 ​​