Red Bulls korplag RB Leipzig drabbar samman mot Hoffenheim på Red Bull Arena i Leipzig. Det är fyran mot åttan i tabellen där en seger för hemmalaget innebär att man dels utökar avståndet till femman Wolfsburg till sex poäng, men framförallt tar sig upp på en tredje plats i tabellen före Mönchengladbach, och därmed tar ett järngrepp om sista platsen till Champions League. Emil Forsberg har fått stora delar av säsongen förstörd på grund av skada och är osäker till matchstart.

1X2 odds, RB Leipzig - Hoffenheim, Mån 25 feb 2019 at 20:30

RB Leipzig

Lika

Hoffenheim
 ​​​​​​

RB Leipzig visar fin form

Leipzig har fem raka matcher utan förlust varav fyra i Bundesliga. Av dessa fyra matcher har laget hållit nollan tre gånger. Just defensiven har varit nyckeln till framgång för hemmalaget som släppt in minst mål i hela Bundesliga med 19 stycken på 22 matcher. Den blir direkt avgörande mot Hoffenheim då gästerna är det målgladaste laget förutom ledarduon Borussia Dortmund och Bayern München. 

Laget saknar dock inte vapen framåt med såväl Youssuf Poulsen och Timo Werner i anfallet. Tillsammans har duon svarat för 28 mål framåt under säsongen, alla turneringar inräknade. På 11 hemmamatcher har Leipzig vunnit 7, spelat 3 oavgjorda och endast förlorat 1 och det var mot serieledaren Dortmund. I alla segrar har laget gjort minst två mål framåt!

Anytime Goalscorer odds, RB Leipzig - Hoffenheim, Mån 25 feb 2019 at 20:30

 ​​​​​

Hoffenheim jagar plats i Europa League

Med fyra poäng och en match mindre spelad än sexan Frankfurt jagar Hoffenheim en plats till Europa League. I Bundesliga får femman och sexan tillsammans med vinnaren av DFB Pokal spela i Europa League. Lagets form är okej då man är obesegrade i fyra matcher men av dessa har Hoffenheim endast vunnit två. Innan dess var laget i en rejäl svacka med nio matcher utan seger.

Hoffenheim har bevisat att truppen inte räcker till för att kombinera spel i Champions League och Bundesliga då formsvackan kom under det mest intensiva spelschemat. Som vanligt blir det upp till anfallsduon bestående av Kroaten Kramaric och den talangfulle Brasilienaren Joelinton som gjort 14 respektive 10 mål under säsongen. Att båda spelar kvar i Hoffenheim nästa säsong är direkt osannolikt. 

Inför matchen

Lagen ställdes mot varandra i DFB pokal i oktober i en match som Leipzig vann med 2-0 efter dubbla mål av Timo Werner. Sedan Leipzig tog steget upp till Bundesliga 2016 har lagen mötts sex gånger. Hoffenheim har vunnit 2, Leipzig 3 medan 2 matcher har slutat oavgjort.

Mycket talar för en målrik tillställning då fem av lagens sex interna möten har slutat i över 2,5 mål. Totalt har det blivit 23 mål vilket ger ett snitt på 3,83 mål per match.

Over/Under odds, RB Leipzig - Hoffenheim, Mån 25 feb 2019 at 20:30 Linje: 2,5

Över

Under
​​​​