Malmö FF jagar sin första cuptitel sedan 1989 och måste ladda om efter de dubbla matcherna mot Chelsea i Europa Leagues sextondelsfinaler. Trots att Malmö stod för två bra insatser och hotade Chelsea under delar av matcherna räckte "di blåe" inte hela vägen utan till slut kunde slutresultatet över två matcher skrivas till 1-5. Nu blir det en resa från Stamford Bridge till Tipshallen i Växjö när superettanlaget Öster IF står för motståndet och det är ett MFF som är solklara favoriter i matchen men får se upp då urladdningen mot Chelsea kan innebära en tuffare uppgift än vad många tror mot ett Öster som har självförtroende.

1X2 odds, Öster - Malmö FF, Mån 25 feb 2019 at 19:00

Öster

Lika

Malmö FF
 ​​​​​

Öster skrällde mot Falkenberg

Öster från Småland slutade på en åttonde plats i Superettan under förra säsongen men har fått en fin start på säsongen 2019. I första matchen mot det allsvenska laget Falkenberg borta lyckades laget  överraskande vinna med 2-1 efter mål av Johanneson och Pavic. Vinsten på Falcon Alkoholfri Arena har säkert ingjutit en hel del självförtroende i smålänningarna som har en fin historik med 33 säsonger i allsvenskan. Dock har laget inte tillhört högsta divisionen sedan 2013 och det är inte mycket som talar för att man tar klivet upp under 2019. 

Med tanke på att laget vann första matchen mot Falkenberg skulle en seger mot MFF säkerligen innebära att Öster IF vinner gruppen och tar sig vidare till kvartsfinal. Dock är det inte särskilt mycket som talar för detta då MFF är sugna på att vinna cupen för första gången sedan 1989.

Over/Under odds, Öster - Malmö FF, Mån 25 feb 2019 at 19:00 Linje: 2,5

Över

Under
 ​​​​​​

Malmö lär lufta spelare

I första mötet mot Degerfors var MFF illa ute men lyckades till slut vinna med 3-2 efter mål av Antonsson, Lasse Nielsen och amerikanen Romain Gall.  Det märktes att det var svårt att ladda om efter Chelsea-matchen några dagar tidigare och nu står MFF inför en liknande situation då laget ska gå från Stamford Bridge till Tipshallen i Växjö. I matchen mot Degerfors bytte tränare Rösler ut 8 spelare från startelvan och även om han lär lufta en del bänkspelare kommer det förmodligen inte bli lika många ändringar. 

Guillermo Molins och Franz Brorsson saknades mot Chelsea på grund av skador och lagkapten Rosenberg fick utgå knäskadad mot Chelsea. Det är högst osannolikt att någon av dessa tre spelare kommer att starta och därför lär det bli Marcus Antonsson och Carlos Strandberg i anfallet. Om MFF kommer upp i den nivå man har i laget kommer Öster att bli en munsbit men samtidigt har det visat sig vara svårt att ställa om. Mot Degerfors var det individuella prestationer från bland annat Romain Gall som var skillnaden och en storspelande Dahlin stod för flertalet bra räddningar.

Anytime Goalscorer odds, Öster - Malmö FF, Mån 25 feb 2019 at 19:00

 ​​​​​​

Första mötet mellan lagen sedan 2013

Att Öster är en anrik förening råder det inga tvivel om. Laget har vunnit allsvenskan fyra gånger och ligger på 13:e plats i allsvenskans maratontabell. Lagen har ställts mot varandra elva gånger på 21 åre där Malmö har vunnit sex gånger, Öster tre medan endast två matcher har slutat oavgjort. Av de elva mötena har fyra matcher inneburit över 2,5 mål medan sju därmed har givit åskådarna mindre än 2,5 mål. 

Det mesta talar dock för att den här matchen slutar i många mål då MFF:s tre senaste matcher har givit 11 mål medan Östers tre senaste matcher har fått se bollen gå i båda nät nio gånger. MFF är solklara favoriter enligt oddsen och så länge laget lyckas skifta fokus och ladda om kommer man att ta en komfortabel seger.