Är det tidernas mest hypade fight? Många skulle i alla fall inte säga emot. Matchen som fått namnet ”The Money Fight” går av stapeln den 26e augusti på T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada. I ena ringhörnan hittar vi femfaldiga och obesegrade världsmästaren i boxning, Floyd ”Money” Mayweather Jr. Han ställs mot den irländska och nuvarande UFC världsmästaren i lättvikt, Conor McGregor. Men varför ska en obesegrad pensionerad boxare möta en UFC-världsmästare? Betting.se ger dig allt du behöver veta inför matchen som beskrivs som ”the fight of the century”.

Läs också: Floyd Mayweather vs Logan Paul - Odds och speltips

Den 26e augusti är det dags för matchen som alla pratar om. Obesegrade boxaren Floyd Mayweather ställs mot nuvarande världsmästaren i UFC, Conor McGregor. Platsen för spektaklet är T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada – samma arena som nystartade NHL-laget Vegas Golden Knights har som hemmaplan kommande NHL-säsong. Fighten har kommit att kallas för ”the money fight” och Mayweather förväntas få minst 100 miljoner dollar men summan kan fyrdubblas om eventet når alla mål. McGregor kan också skratta hela vägen till banken med sina 75 miljoner dollar som han sägs få för fighten. 
– Alla är glada, säger Leonard Ellerbe som är CEO för Mayweather Promotions. 
– Ingen är missnöjd med denna deal, säger Dana White, president för UFC och fyller i med:
– Det är den största fighten någonsin.
Ingen av summorna är bekräftade då deltagarna har skrivit på ett avtal som gör att de inte får uttala sig offentligt om några ekonomiska detaljer.

Den som först tog kontakt om matchen var Floyd Mayweather. Han försökte få McGregor att acceptera matchen genom ett bud på 15 miljoner dollar. 
– Vi försökte få McGregor att slåss, säger Mayweather.
Irländaren var inte imponerad av summan och ville ha betydligt mer än så:
– De vet vad mitt nummer är - 100 miljoner dollar garanterat. Det är mitt bud, var McGregors svar.
– Vi är villiga att ge honom 15 miljoner dollar och sedan kan vi diskutera om att dela på procenten och pay-per-view. Men självklart är vi ”A-laget”. Hur kan en kille prata om att få 20 eller 30 miljoner om han aldrig ens tjänat åtta eller nio i en fight?, svarade Mayweather-lägret.

Därefter fortsatte de bägge att flörta offentligt om idéen om denna superfight. Till slut avslöjade irländaren att han skrivit på kontraktet om att ta en match mot Mayweather.  

Varför ska en UFC-stjärna möta en boxare?

Hur kommer det sig att två personer från olika sporter väljer att möta varandra och varför är matchen så upphaussad? Pengar är det som först kommer på tal och sägs vara den största motivationsfaktorn. De enorma summorna som boxarna får saknar motstycke och både Mayweather och McGregor hade kunnat leva i lyx hela deras liv bara genom pengarna från denna matchen. Slagskämparna är kända för deras showmanship och möjligheten för ett enormt lönekuvert var för bra för att tacka nej till. Både Mayweather och McGregor har även uppnått allt de kan i sin respektive gren och Mayweather är obesegrad i sin karriär med 49 vinster varav 28 har kommit på knockout. 
Mayweather har inget kvar att bevisa i boxningsvärlden medan detta är McGregors chans att visa för alla att han är den bästa all-round fightern i kampsportsvärlden. 

Den mest hypade matchen genom tiderna

Om vi ska titta efter hypen på sociala medier så är matchen den största i boxningshistorien. Allmänheten älskar drama och att se två så stora profiler från olika kampsporter göra upp kittlar naturligtvis lite extra. Både McGregor och Mayweather har även gjort sitt yttersta för att hypa upp matchen maximalt genom att provocera varandra och lyfta sina egna chanser till skyarna. Matchen sägs kunna spela in världsrekord för en boxningsmatch. Överlägsen etta just nu är Mayweathers match mot Manny Pacquiao från 2015. Om ”the fight of the century” kan komma upp i samma nivå återstår att se, men oavsett kommer den garanterat ligga med där i toppen. 

Motstånd inom branschen

Det är inte alla som uppskattar detta jippo. Flertalet inom boxningsbranschen har gått ut och kritiserat upplägget kring matchen.
– Han (McGregor) har aldrig snurrat på sig en boxningshandske. Jag kallar det för en cirkus. Jag tycker inte det är rättvist för sporten boxning, har den tiofaldiga världsmästaren Osca De Lay Hoya uttryckt sig om matchen.
Även en av domarna , Kenny Bayless har enligt Latimes.com gått ut och kritiserat Mayweather och McGregor vilket gjort att han inte längre får jobba med matchen efter att kommissionens ordförande Anthony Marnell III beslutat så efter att ha hört Bayless uttalande.

Betta på Mayweather vs McGregor

I princip alla experter tror att Floyd Mayweather kommer vinna matchen enkelt. McGregor har dock ett enormt stöd bland spelarna hos de irländska spelbolagen och den irländska bookmakern Paddy Power har rapporterat att 92% av alla spel är lagda på att McGregor ska vinna matchen. Det mest boostade oddset hittar du hos Betsafe* där McGregor har hela 50.00 gånger pengarna att vinna matchen.  

Det finns flertalet spel att lägga. Några av våra favoriter är:

Kommer det att bli strömavbrott i arenan under matchen? Ja 26.00
Kommer någon att kasta in handduken? Ja 15.00
Kommer någon boxare att få munskyddet utslaget? Ja 9.00
Kommer boxarna inte att omfamna varandra efter matchen? Ja 6.00
Vilken av boxarna slår det första slaget? Conor McGregor 2.00 | Floyd Mayweather Jr 2.00

Boostat odds på McGregor att vinna mot Mayweather till 50.00 gånger pengarna