Champions League är äntligen tillbaka efter att gruppspelet avslutats i december. Under tisdagen väntar två intressanta matcher där den mellan Manchester United och PSG naturligtvis är den som kittlar mest. Ett pånyttfött United under Solskjaer har 10 segrar på de 11 senaste matcherna och tack vare detta har United seglat upp som favorit enligt oddsen i första matchen av två i åttondelsfinalen av världens bästa klubblagsturnering i fotboll.

Som natt och dag med Solskjaer

Skillnaden mellan Manchester United under Mourinho och under Ole Gunnar Solskjaer är som natt och dag. Under Mourinho var det ett destruktivt och negativt United som hade en defensiv inriktning. Sedan Solskjaer tog över är det ett glatt och offensivt United. Med 10 vinster på 11 matcher har laget ett helt annat självförtroende än när lottningen drogs i december, och det är framförallt några spelare som lyft sig ordentligt och som utger största hoten mot PSG. Det dåvarande världsrekord-köpet Paul Pogba har börjat se ut som den spelare han värvades in för att vara. Med två mål senast mot Fulham fortsatte han att visa att han är en av världens bästa mittfältare och har åtta mål sedan Solskjaer tog över som tränare.

En annan som gjort enorm skillnad är den egna produkten Marcus Rashford som dessutom lär vara extra sugen att spela eftersom han vilades mot Fulham i helgen. En som också fick vila var Victor Nilsson Lindelöf som växt ut till en nyckelspelare i backlinjen i Solskjaers United.

Franske Anthony Martial lär gå före Sanchez på vänsteryttern, framförallt med tanke på det fantastiska mål han gjorde i helgen när han drev bollen från egen planhalva och smällde in bollen i målet. 

Anytime Goalscorer odds, Manchester United - Paris Saint-Germain, Tis 12 feb 2019 at 21:00

PSG har skadeproblem

För två månader var PSG solklara favoriter och man är fortfarande knappa favoriter att ta sig vidare till kvartsfinal eftersom man avslutar på Parc de Princes. Dock har det sedan ett par veckor stått klart att Neymar missar båda mötena mot United och i senaste matchen mot Bordaeux gick Cavani ut skadad - något som knappast glädjer PSG som tappat två av tre spelare i sin fruktade anfallstrio. Nu blir det istället upp till Mbappe att hålla offensiven uppe som det största hotet mot Lindelöf och De Gea. 

Veratti har också varit borta ett tag men fick 60 minuter senast mot Bordaeux och därför går det att anta att den viktiga mittfältaren inte helt är i matchform. Trots avsaknaden av storstjärnorna ska man inte hymla om att PSG har ett lag med världsklass ut i fingertopparna från rutinerade Buffon i målet till Thiago Silva och Dani Alves i backlinjen, Veratti på mittfält och självklart Mbappe på topp. Därför kommer det säkerligen bli en väldigt jämn match mellan två bra lag på Old Trafford under tisdagskvällen. Den neutrale åskådaren har mycket att se fram emot på drömmarnas teater. 

1X2 odds, Manchester United - Paris Saint-Germain, Tis 12 feb 2019 at 21:00

Manchester United

Lika

Paris Saint-Germain

Fakta inför matchen

När lagen nu ställs mot varandra är det i Ole Gunnar Solskjaers debut som tränare i Champions Leagues slutspel. Som spelare har han minst sagt goda minnen från turneringen eftersom han avgjorde finalen 1999 i matchens slutsekunder med sitt 2-1-mål - ett mål som gjorde att United tog trippeln och gjorde Solskjaer odödlig i klubben. Han har dock varit tränare för Molde i Cl-kvalet men detta är såklart något helt annat. United har aldrig förlorat hemma mot ett lag från Ligue 1 i Europaspelet med 10 vinster och 3 oavgjorda som resultat.

PSG är en av favoriterna att vinna turneringen men har bara vunnit en gång i England på 10 försök. Av de senaste sju gångerna i dubbelmöte mot franska lag i Europaspel har United tagit sig vidare sex gånger. 

Over/Under odds, Manchester United - Paris Saint-Germain, Tis 12 feb 2019 at 21:00 Linje: 2,5

Över

Under

 ​​​​​​