I eftermiddag ställs Malmö mot Sirius på Swedbank Stadion. Hemmalaget är storfavoriter men Sirius har bra läge att skrälla. 

Klarar Malmö att hålla fokus?

Hur mycket av tankarna ligger på tisdagens returmatch mot Vardar? Ganska mycket skulle jag tro, och det vore konstigt annars. De har en betryggande ledning i Allsvenskan på sex poäng och dessutom en match mer spelad än tvåan IFK Norrköping. Och med tanke på hur viktigt det är med Champions League-spel, framför allt ekonomiskt, är det helt naturligt om man kliver in till dagens match med lite sämre fokus än normalt.

Saknas i Malmö: Behrang Safari, Alexander Jeremejeff, Marcus Rosenberg, Rasmus Bengtsson och Anders Christiansen.

 

Formstarkt Sirius

Sirius fortsätter att plocka trepoängare även utan storstjärnan Kingsley Sarfo. Formen är på uppåtgående och man har nu tre raka vinster. Eftersom transferfönstret officiellt öppnar idag är nyförvärven Elias Andersson och Shkrodran Maholli tillgängliga för spel. Det blir två välbehövliga tillskott med tanke på att truppen är ganska tunn. Just Maholli är en intressant spelare, han vann både skytte- och poängligan i Superettan förra året, men fick aldrig chansen på riktigt i Häcken. Det är en spelare med potential som mycket väl kan blomma ut i Sirius. För är det något Sirius kan så är det att väcka liv i spelare som hamnat lite snett. Det är en sådan som Christer Gustafsson ett utmärkt exempel på. Utdömd och bortglömd efter tiden i Hammarby men stor nyckelspelare i Sirius.

Saknas i Sirus: Johan Eiswohld

I skrivande stund är 17 304 biljetter sålda till matchen, så vi kan räkna med bra drag på Swedbank Stadion!