Malmö FF och Djurgården är svensk fotbolls mest framgångsrika lag under 2000-talet. De senaste åren har det bjudits på en rad klassiska möten och ikväll drabbar de samman i Malmö i en match där hemmalaget står som favoriter. Men DIF brukar ha relativt "lätt" för Malmö så det är långt ifrån säkert att det här blir en enkel seger för de himmelsblå.

Jonas Olsson och Isaksson (?) saknas i DIF

Den hemvändande mittbacken Jonas Olsson har under sin korta tid i föreningen visat att han är en riktig klasspelare, förmodligen Allsvenskans bästa på sin position när han är hel. Tyvärr för Djurgårdens del kommer han inte till spel ikväll på grund av en ljumskskada. Det är såklart ett rejält avbräck för Blåränderna med tanke på att han faktiskt är lagets viktigaste spelare.

Igår rapporterades det även att Andreas Isakssons medverkan är i fara. Målvakten har stått över de två senaste träningarna, varför vet man inte, men det är någon typ av skada som stör i alla fall. Özcan Melkemichel var dock säker på att han kommer spela, men det återstår att se.

I övrigt känns det som att DIF fått ordning på balansen i laget och offensivt såg det klart bättre ut i senaste matchen hemma mot Elfsborg. Malmö borta är dock den tuffaste matchen i serien så det här blir verkligen ett test.

Cibicki i storform för Malmö

Den stora utropstecknet i Allsvenskan så här långt är utan tvekan Pawel Cibickis succé. Anfallaren har gjort tre mål och en assist på de inledande tre matcherna, och det har inte varit några skitmål direkt. Bicicletan mot Halmstad borta lär med all sannolikhet vara en kandidat till årets mål när vi summerar säsongen.

Tillbaka i truppen är Jo Inge Berget men han väntas starta på bänken med tanke på att Magnus Pehrsson inte vill ändra i den lyckosamma elvan som vann övertygande mot Halmstad.

Malmö är som sagt stora favoriter i kvällens match och står nu i 1.60 hos Bethard. Hade DIF bara haft Olsson och Isaksson tillgängliga skulle krysset ligga nära till hands. En liten varning utfärdas ändå för Djurgården som brukar gilla att möta Malmö.