MFF gör sin sista träningsmatch innan Europa League-mötet mot Chelsea i nästa vecka. Tränare Uwe Rösler och hans ledarstab har minst sagt drillat spelarna under starten på 2019 och nu återstår det att se resultatet av det hårda arbetet och hur redo laget är inför mötet mot Chelsea. Dynamo Kiev laddar också upp då den ukrainska föreningen precis som MFF spelar sextondelsfinal i Europa League, fast mot den grekiska klubben Olympiakos.

MFF

Malmö har spenderat senaste tiden på ett träningsläger i Marbella, Spanien. Laget har kört dubbla matcher mot Krasnodar där det blev förlust i första mötet med 2-0 men 1-1 i andra mötet när bägge lagen hade mer reservbetonade uppställningar. Innan dess vann MFF med 5-1 mot Lyngby och man har också hunnit med en träningsmatch mot forna rivalen IFK Malmö. 

Laget har fått behålla hela sin trupp under transferfönstret vilket är lovande för "di blåe". Frågan är hur man står sig mot ett motstånd som Dynamo Kiev? Eftersom detta är sista mötet inför matchen mot Chelsea kommer tränare Rösler med största sannolikhet att formera den tänkta startelvan förutom Oscar Lewicki som fick utgå mot Krasnodar med känningar men ska vara tillbaka i full träning på måndag. Guillermo Molins spelar inte heller matchen, en spelare som visat fin form under försäsongen och som precis som Lewicki återgår till full träning på måndag.

1X2 odds, Malmö FF - Dynamo Kyiv, Fre 8 feb 2019 at 14:00

Malmö FF

Lika

Dynamo Kyiv

Dynamo Kiev 

De ukrainska mästarna är också mitt i försäsongen då den inhemska ligan, precis som allsvenskan, har uppehåll under vintern. Dock drar man igång tidigare än Sverige med säsongsstart den 25 februari. För Dynamo Kiev blir det precis som för MFF en tidigarelagd säsong med sextondelsfinal mot Olympiakos. Därför passade det väldigt bra att lagen ställs mot varandra inför slutspelet.

Resultaten för Dynamo Kiev har inte riktigt varit perfekta under försäsongen. Av alla träningsmatcher vann man bara den första mot Bochum. Sedan dess har laget inte vunnit på fyra raka matcher där 0-0 mot Östersund och 1-1 mot FCSB är det bästa man har att visa upp. I matchen mot Östersund smällde det på ordentligt, på gränsen till dumdristigt med tanke på att det bara var en träningsmatch. Eftersom matchen mot MFF blir ett slags genrep går det att förvänta hög intensitet, bra tempo och mycket dueller. Något som kanske talar för en tillknäppt och målsnål tillställning?

Over/Under odds, Malmö FF - Dynamo Kyiv, Fre 8 feb 2019 at 14:00 Linje: 2,5

Över

Under

​​​​​​​